В празничните дни в столицата няма да има синя и

...
В празничните дни в столицата няма да има синя и
Коментари Харесай

Отново е отчетено замърсяване на въздуха в големите градове у нас

В празничните дни в столицата няма да има " синя " и " зелена " зона за почасово паркиране. Облекчението ще е в действие за дните 24, 25 и 26-и декември, както и на 1-ви януари 2019-а оповестиха от Центъра за градска подвижност, оповестява БНР.
 Замърсяването на въздуха в София през днешния ден е до 12 пъти над нормата  Има ли риск от замърсяване на питейната вода и сеч поради промени в Закона за водите?
В огромните градове у нас още веднъж е регистрирано замърсяване на въздуха, демонстрират данни на индикатора „ Air Quality Index “ на Европейската комисия. Най-мръсен е въздухът в София в кварталите " Младост " и " Надежда ", където запрашаването е над 4 пъти над нормата. Превишения са регистрирани още в Шумен, Смолян, Варна, Перник, Плевен, Велико Търново и Пловдив.
И през днешния ден буферните паркинги на метрото в столицата ще са безвъзмездни за всички, които оставят колите си и употребяват градския превоз. Въведената през вчерашния ден мярка е удължена поради регистрирани повишени равнища на фини прахови частици.
Екипи на Столичния инспекторат не престават инспекциите за нерегламентирано горене на боклуци, а от Пътна полиция ще стопират коли за инспекция с мобилни газ-анализатори, които регистрират равнищата на отработените газове.

От Столична община приканват жителите, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли през днешния ден, а тези, които се отопляват на твърдо гориво, при опция, да употребяват различно отопление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР