В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват

...
В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват
Коментари Харесай

Пускат във влак на БДЖ на празник само срещу резервация

В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват по най-натоварените посоки единствено след предварителна резервация на място, пасажерите без резервация ще бъдат връщани.

Това съобщи изпълнителният шеф на железниците Владимир Владимиров пред БТВ тази заран. Реакцията му бе в отговор на репортажите за препълнени влакове и извънредно пътешестване на клиенти на БДЖ.

Владимиров съобщи, че от 550-те влака претъпкани са били 17, в 10 от които е имало проблеми, по думите му - единствено в един сектор.

Компанията била сюрпризирана от напора - по този начин Владимиров изясни за какво не са планувани по-големи сформира.

Все отново той се извини, въпреки и половинчато: " Извинявам се на всички пасажери, които са били сложени в такива условия, само че по време на празниците пътуват доста повече хора, в сравнение с нормално, и не всеки път можем да се оправим с тези обстановки. Затова в този момент подхващаме няколко краткосрочни ограничения и едно дълготрайно решение “ – закупуването на нови композиции, сподели Владимиров.

Той оправда неналичието на вложения с нуждата от изплащането на 640 млн. лева за отговорности и други заплащания.

" В момента не разполагаме с задоволително вагони, с цел да можем да прибавим по време на всички празници, прибавяме това, което е допустимо, само че прекомерно постоянно сме сюрпризирани от това по какъв начин хората внезапно вземат решение да пътуват и не можем да предвидим такова нещо. Има доста хора, които идват в последния миг на гарите, те не са създали резервации, нямат авансово закупени билети, само че желаят да пътуват “, изясни Владимиров.

На идващите празници, още за Гергьовден, с изключение на резервациите, правостоящите ще бъдат лимитирани до 20 души във вагоните с купета и до 10 души в тези без купета.

Продажбата на билети с авансово непокътнато място за Гергьовден стартира на 23 април, дружно с разяснителна акция, сподели Владимиров. Резервацията би трябвало да се направи авансово на място. Разработва се билетоиздаващата система и сега се внедрява по много гари, когато бъде приключена, всичко ще може да се прави онлайн.

За запалилия се трен на гара Коньово Владимиров сподели, че „ съгласно вътрешната инспекция на БДЖ вагонът е изправен, минал е през всички нужни прегледи и ремонт, включително обзор на инсталацията, спазени са всички правила, тъй че нашите експерти изключват техническа щета и считат, че има външна интервенция. Това може да е небрежност или съзнателно деяние “, посочи той.

Без да се ангажира с твърди периоди, Владимиров пресметна, че до края на мандата на това държавно управление би трябвало да има съвременни мотрисни влакове по релсите на България.

По думите му във всички нови влакове ще има видеонаблюдение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР