В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват

...
В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват
Коментари Харесай

Пътуването с влак по празниците вече ще е само с резервация

В празнични дни клиентите на БДЖ ще могат да пътуват по най-натоварените посоки единствено след предварителна резервация на място, пасажерите без резервация ще бъдат връщани. Това разгласи пред бТВ изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров. Мярката се постанова след следващите случаи с претъпкани вагони около Великден.
Според статистиката от 550 влака претъпкани са били 17, като единствено в 10 е имало проблеми и то единствено в една част от секторите, сподели Владимиров. По думите му БДЖ е било ненадейно от напора на пасажери в някои сектори, по тази причина не са планували по-големи сформира.
"Извинявам се на всички пасажери, които са били сложени в такива условия, само че по време на празниците пътуват доста повече хора, в сравнение с нормално, и не всеки път можем да се оправим с тези обстановки. Затова в този момент подхващаме няколко краткосрочни ограничения и едно дълготрайно решение - закупуването на нови композиции ", сподели Владимиров.
По думите му генералният проблем е, че в сдружението седем години текат тежки промени и от него са излезли 640 млн. лв. за погасяване на отговорности и други заплащания, а не за вложения. "Твърде постоянно сме сюрпризирани от това по какъв начин хората внезапно вземат решение да пътуват и не можем да предвидим такова нещо. Има доста хора, които идват в последния миг на гарите, те не са създали резервации, нямат авансово закупени билети, само че желаят да пътуват ", изясни Владимиров.
Затова на идващите празници ще бъдат подхванати нови ограничения - с изключение на резервациите, правостоящите ще бъдат лимитирани до 20 души във вагоните с купета и до 10 души в тези без купета. Продажбата на билети с авансово непокътнато място за Гергьовден стартира на 23 април. Резервацията би трябвало да се направи авансово на място. Разработва се билетоиздаващата система и сега се внедрява по много гари, когато бъде приключена, всичко ще може да се прави онлайн.
Без да се ангажира с твърди периоди, Владимиров пресметна, че до края на мандата на това държавно управление би трябвало да има съвременни мотрисни влакове по релсите на България. По думите му във всички нови влакове ще има и видеонаблюдение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР