В православните страни, настъпи един от най-почитаните празници Великден, а

...
В православните страни, настъпи един от най-почитаните празници Великден, а
Коментари Харесай

Интересни традиции за Великден от света

В православните страни, настъпи един от най-почитаните празници Великден, а в католическите той отмина преди седмица. Интересно е, че в доста от страните по света Великден се празнува по разнообразни способи, като това, което сплотява е времето за отмора, пътешестване и превозване на повече време със фамилията. Разбира се боядисването и чукането с яйца е наслада както за дребни, по този начин и за огромни. Foodpanda, прегледа Великденските обичаи по света.

-Унгария - " Шприцване " е известна унгарска традиция за Великденския понеделник, в която момчетата игриво поръсват парфюм, одеколон или вода над главата на младата жена и желаят целувка.

-Франция - В град Хауг на централния площад на града се сервира великански омлет, подготвен с 4 500 яйца, който може да нахрани 1000 души. Историята стартира, когато Наполеон и армията му пътуват през южната част на Франция и се стопират в градчето да хапнат омлет.

-Бразилия - Освен че са луди футболни почитатели, имат една луда традиция за основаване на сламени кукли, които да бъдат удряни. Сламените кукли въплъщават Юда.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР