В правомощието на президента е да се съобрази или не

...
В правомощието на президента е да се съобрази или не
Коментари Харесай

Крум Зарков: Мотивите на премиера за оставка на шефа на ДАНС са законово неиздържани

В пълномощието на президента е да се съобрази или не с предлагането на Министерския съвет за освобождение на ръководителя на ДАНС. Мотивите, които министър-председателят изпрати на президента, са с учредения, законово неиздържани. Няма законово съображение за освобождението на Пламен Тончев.

Това сподели пред БНР Крум Зарков, секретар на президента по правните въпроси, някогашен правосъден министър.

Според него зад отпадането на машинното гласоподаване в първия тур на локалния избор стоят политическите сили в Народното събрание, които се събрали на ексклузивен председателски съвет и са решили да се направи по този начин, че да не може да се гласоподава с машини, а в това време упреквали ДАНС, че е уведомила за нещо, което се е случило, само че не запомнили да обвинят тези, които са интерпретирали информацията и са я трансформирали в решение.

" Това, че избрана хартиена коалиция в разнообразни конфигурации от няколко години се пробва да отстрани машините, а изключително машините за локални избори, не е вест. Това е във века на прозрачността, тъй като тези диспути са се водили в Народното събрание. Че търсят мотив - също не е вест. Но кой даде мотив? Човекът, който влезе и снима с телефона си? Тези, които интерпретират тази информация? Или тези, които установяват, че е имало подобен факт, каквото са длъжни да създадат? ".

Крум Зарков направи оценка и за единия от претендентите за кмет на София - Ваня Григорова:

" Има огромен капацитет и съумя да сложи дневен ред на обществото ".

В предаването " Политически НЕкоректно " той разяснява, че евроатлантизмът в България е заплашен от тези, които го пазят непрестанно по малкия екран:

" Това са хора, изгубили легитимация, или се усещат незадоволително харесвани - търсят причина да бъдат във властта, откакто са се разбрали с нея в елита, само че би трябвало да дадат нещо и въз основата - гласоподавателите. Трябва да има разумен роман... Европейската ни интеграция не е застрашена, даже е потвърдено, че се форсира ".

По думите му Делян Пеевски от своя позиция играе вярно играта си - има потребност от легитимация и се възползва от това, което му е обещано като благоприятни условия:

" А за какво ПП-ДБ и ГЕРБ му разрешават това, остава загадка... Политическата логичност на властта е, че който има допустимо болшинство, той концентрира допустимо най-вече власт и не я дава безплатно, само че тук се получава нещо такова. Движение за права и свободи е целеустремено привлечена към това болшинство, от което се възползва и даже заема челна позиция ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР