В Прага се проведе протестна демонстрация срещу президента и премиера

...
В Прага се проведе протестна демонстрация срещу президента и премиера
Коментари Харесай

Антиправителствени протести се проведоха в Прага

В Прага се организира протестна проява против президента и премиера на страната. Организаторите избраха алегорично вчерашната дата, когато се навършиха 51 години от руската инвазия в някогашната Чехословакия.

Около пет хиляди души стачкуваха в чешката столица против държавниците на страната. Президентът Милош Земан е упрекван в благосклонности към Русия и Китай, а министър-председателя популист Андрей Бабиш - в съдействие с някогашната загадка полиция преди 1989 година Недоволството против Бабиш е и поради метода, по който неговото държавно управление пристигна на власт - с помощта на поддръжката на комунистическата партия.

Датата 21 август не беше определена инцидентно. На този ден войски на страните от Варшавския контракт нахлуват в страната и смазват " Пражката пролет ".

Йозеф Бенеш, стачкуващ: Какво е възприятието да имаш против себе си големи демонстрации и да продължаваш да твърдиш, че няма такова нещо? Колко апатичен би трябвало да си?Томаш Клус, артист: Тази годишнина ми припомня какво не би трябвало да забравяме, с цел да не допуснем връщане обратно.
Някои от стачкуващите носеха черни тениски с изрисувани цели, с цел да почетат по този метод жертвите от митингите от 1969 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР