В позицията на Министерството на отбраната виждаме косвено потвърждение, че

...
В позицията на Министерството на отбраната виждаме косвено потвърждение, че
Коментари Харесай

Найденов: Има пропаст между техническото състояние на нашата армия и тези на другите членки на НАТО

В позицията на Министерството на защитата виждаме индиректно удостоверение, че е имало диалози за компенсираща техника, аз не виждам нищо трагично в това. Има бездна сред техническото и софтуерното положение на нашата войска и тези на другите членки на НАТО. Още по-тревожен извод е, че единствено на 19% са изпълнили плануваните задания за военноморските сили и междинен норматив от 108 дни на море, моряците ни имат 21 дни. Това съобщи някогашният боен министър Ангел Найденов в ефира на Нова телевизия.

" Нямаме информация, че изтеклите данни са достоверни или са просто интерпретация на досегашната българска позиция. Съединени американски щати стартира следствие за локализиране на източниците на тези изтекли документи, да бъде направена оценка за достоверност и да се видят последствията за Съединени американски щати и съдружниците. Според специалисти по сигурността става дума за композиция от манипулирана информация, която е предумишлено поднесена и погрешни изказвания. Голяма част от изтеклите данни за Украйна за контраатака, бяха опровергани ", посочи Найденов.

По думите му отчетът за положението на българската защита е значим по няколко аргументи. " На първо място тъй като е отчет, който визира интервал, в който стартира съветската експанзия, също така дава оценка на средата за сигурност. Основният извод на този отчет е, че поради забавянето на модернизацията и дефицита на персоналния състав, качествата на въоръжените сили са в нежелано положение. Съществува недостиг на качества, които се отразяват неподходящо върху осъществяване на дилемите. 72 е процентът на осъществяване на плануваните задания при военновъздушните сили. Животът на МиГ-29 може да бъде продължен най-много до края на тази година ", съобщи той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР