В позиция на Изпълнителното бюро на БСП се посочва, че

...
В позиция на Изпълнителното бюро на БСП се посочва, че
Коментари Харесай

БСП определи като фалшива и абсурдна срещата, на която беше учредено движение Бузлуджа

В позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се показва, че срещата в НДК на тематика " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ", проведена в събота от ръководителя на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и столични социалисти, е подправена.

В позицията им се показва, че става дума за " непознати партии, остарели лица, без нови хрумвания ".

" Информацията, че на нея участват социалисти, членове на Българска социалистическа партия е подправена. Мнозинството от участниците бяха ръководители и управления на други партии: АБВ, Движение 21, Изправи се. Бг и други, както и безпартийни хора ", декларират от партията.

В събота над 500 социалисти от цялата страна учредиха придвижване " Бузлуджа " вътре в Българска социалистическа партия, а отпред на него застана ръководителят на Българска социалистическа партия - София и столичен общински консултант Иван Таков.

На срещата участваха някогашният президент на България Георги Първанов, евродепутатът Сергей Станишев, Ваня Григорова, Кирил Добрев, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, както и други някогашни народни представители.

Таков дефинира като първи цели на придвижване " Бузлуджа " " възраждането на Българска социалистическа партия и построяването на мощно обединено ляво ".

" Абсурдно е, членуващи в други партии, да провеждат придвижване вътре в Българска социалистическа партия. Нечленуващи в Българска социалистическа партия да желаят привикване на изключително съвещание на конгрес на Българска социалистическа партия. Това минава всевъзможни граници на политическата логичност и морал ", акцентират от партията, отпред на която е Корнелия Нинова.

" Претенциите за морална опция се разрушават на пух и прахуляк във обстоятелствата: АБВ на Първанов ръководи дружно с ГЕРБ и вкара убийствената пенсионна промяна. Сергей Станишев вкара плоския налог и се целуна с Местан на Орлов мост. А през днешния ден съобщи, че Мария Габриел би трябвало да стане министър председател и да има държавно управление ГЕРБ СДС-ППДБ. Мая Манолова получи поста на омбудсман, с помощта на Борисов. Иван Таков направи сглобка в СОС с ППДБ и ГЕРБ и внесе нарастването на заплатите на общинските съветници на 6000 лева Единственото, което ги сплотява е желанието за оглавяване на Българска социалистическа партия и потреблението на партията за персонални цели ", се споделя още в позията им.

От партията показват още, че въпросът с водачеството в Българска социалистическа партия се взема решение само от членовете на партията на директен избор, а подобен следва в края на годината.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР