В поздравителния си адрес Доналд Туск изразява приветствия от името

...
В поздравителния си адрес Доналд Туск изразява приветствия от името
Коментари Харесай

Социалистите в ЕП ”за” санкции срещу Австрия

В приветствения си адрес Доналд Туск показва приветствия от името на всички държавни и държавни ръководители в Европейски Съюз.

Вярвам, че австрийското държавно управление ще продължи да играе градивна и проевропейска роля в Европейски Съюз, добавя Туск. По неговите думи това е още по-важно, откакто Европейският съвет по-пряко навлиза в чувствителни диалози по въпроса за дневния ред пред Общността.

Туск показва упованието скоро да се срещне с новия канцлер Себастиан Курц и двамата да си сътрудничат при идното следващата година австрийско председателство на Съвета на Европейски Съюз. По-рано през днешния ден Европейската комисия заяви, че за на следващия ден вечер е планувана среща на Курц с ръководителя Жан-Клод Юнкер.

Председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джовани Питела обаче съобщи, че не изключва налагането на наказания на Австрия.

Разтревожени сме от завоя на Австрия към крайната десница. Дълбоко сме загрижени, че крайната десница участва в новото държавно управление във Виена , показва Питела в своето изказване.

По неговите думи държавно управление с крайнодесни може да докара до рискови последствия.

МНЕНИЕ: Щрахе - в миналото ”млад лъв” на крайната десница, а през днешния ден вицеканцлер

Питела дефинира новата австрийска коалиция като "скок в тъмното, който може да ни върне към най-черните страници в европейската история ". Той предизвестява, че социалистите ще следят деликатно всяко деяние на австрийското държавно управление, което може да накърни европейските правила и полезности.

Нищо не е предрешено, само че и нищо не е изключено - даже наказателни ограничения, в случай че установим опасност за полезностите на Европейски Съюз , прибавя Питела.

Заради присъединяване на крайната австрийска десница в държавното управление преди 17 години, страните от Европейски Съюз прекъснаха връзките си с Виена за девет месеца. По-късно в контракта за Европейски Съюз бе признат член 7, съгласно който страна, която непрекъснато нарушава правилата или правото на Общността, може да бъде лишена от глас при приемането на общите решения. Досега този текст не е прилаган, а в сряда Европейска комисия може да предложи да бъде задействан за първи път, против Полша.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР