В повечето връзки единият партньор е водещ, а другият по-пасивен.

...
В повечето връзки единият партньор е водещ, а другият по-пасивен.
Коментари Харесай

Зависими ли сте във връзката си

В множеството връзки единият сътрудник е водещ, а другият по-пасивен. Трудно се съвместяват два блестящо изявени характера и това е изцяло в реда на нещата.

Съществува риск обаче да попаднете в дълбока взаимозависимост във връзката си, без да го осъзнавате.

Какво значи да сте подвластни от колегата си?

Понятието надалеч надвишава материалната взаимозависимост. Тук става въпрос за надълбоко угнетяване в името на колегата.

Вие сте в подвластна връзка, когато се усещате мощно подценени. Имате чувството, че за всяко нещо се нуждаете от утвърждението на колегата си. Когато сте в неговата компания, навлизате в обаян цикъл на безпокойствие.

9 признака, че страдате от наркотична обич

Непрекъснато би трябвало да се жертвате поради колегата ви. Пренебрегвате личните си стремежи, единствено с цел да е удовлетворен, а не получавате нищо в подмяна.

Ако не сте сигурни дали връзката ви е сложила според от колегата ви, отговорете си на следните въпроси:

1. Способни ли сте да кажете „ не “ на колегата си?

Независимо дали става дума за нещо маловажно или не, вие постоянно отговаряте с „ да “ на половинката си. При някои е от боязън да не избухне скандал. При други поради пасивна експанзия, мрънкане и натякване часове наред и опити за увещание в противното.

2. Чувствате ли непрестанно безпокойствие?

Безпокойството се поражда най-много от непрекъснатото търсене на утвърждение, което по този начин и не се получава. Чувствате се неоценени, стартирате да се съмнявате в личните си качества и качества. Не сте удовлетворени, каквото и да вършиме. Съществува риск и от изпадане в меланхолия.

3. Променяте ли се, с цел да задоволите упованията на колегата си?

Когато не можете да сте себе си в една връзка, това рано или късно ще се окаже пагубно за личността ви. Опитвайки се да задоволите неговите стремежи и ползи, губите характера си. Осъзнавате го, само че го потискате надълбоко, тъй като смятате, че е вярно да вършиме жертви в името на връзката.

4. Прекарвате ли цялото си свободно време с колегата?

Всяка персона има потребност от време в уединение или с други хора, другари, близки. Ако прекарвате цялото си свободно време с него, то евентуално е погълнато от неговите ползи, обичани занимания, филми, само че не и вашите.

5. Чувствате ли се като в капан?

Улавяте се, че мислите за разлъка, само че нямате храброст. Разубеждавате се, че по-добре да сте с него, до момента в който срещнете някой различен. Казвате си, че всички мъже са идентични. Питате се дали пък и вие не грешите някъде. Капанът, примката се стяга. Чувствате се все по-натясно и не знаете какво да вършиме.

Ако се чувствате по подобен метод, несъмнено сте в дълбока прочувствена взаимозависимост от колегата си. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР