В повечето случаи преди престъпление се работи много: апартамент се

...
В повечето случаи преди престъпление се работи много: апартамент се
Коментари Харесай

Как да разберете, че жилището ви е набелязано от обирджии

В множеството случаи преди закононарушение се работи доста: апартамент се избира по няколко критерия

Как да защитим дома си от кражба? Ако ви се коства, че крадците случайно избират апартамент за грабеж, тогава грешите. В множеството случаи преди закононарушение се работи доста: апартамент се избира по няколко критерия. На този стадий е значимо разбойниците да не вършат неточност, в противоположен случай закононарушението може да се провали или къщата просто няма да има това, от което се нуждаят.

Има даже доктрина за по този начин наречените следи от крадци, съгласно които крадците оставят избрани следи във входовете, по пощенските кутии или пейките. Тези белези могат да демонстрират по кое време притежателите напущат жилището, дали пространствата съставляват интерес за тях или какво е скъпо в жилището.

Обирджиите нормално работят на сезонни празници, като обичаното им време е от 12 ч. до 16 ч., когато множеството хора са на работа. Но по какъв начин можете да се предпазите от крадци, доколкото е допустимо? Ето шест признака, че вашият апартамент е на път да бъде ограбен.
Често блъскане на вратата без да има никой навън
Именно посредством подобен трик крадците се пробват да схванат какъв е работният ви график и времето, когато сте у дома. В този случай могат да се уверят, че някой постоянно е в жилището или има камери.
Обаждания от непознати 
Това също е метод да схванат всекидневието ви и дали сте вкъщи. 
Подозрителна връзка с вашите деца
Често на детски площадки или в двора възрастни могат да се приближат до деца и да задават странни въпроси за жилището или работата на родителите. Важно е да обясните на децата какво да вършат в такива обстановки и по какъв начин вярно да поддържат връзка с непознати.
Непознати в коридора
В случай, че видите подозрителни хора наоколо до къщата, във входа или даже на вашия етаж, не се опасявайте да се приближите до тях и да ги попитате от какво имат потребност. Най-вече обирджиите се опасяват да не бъдат видяни, тъй че в случай че привлечете вниманието към тях, евентуално ще би трябвало да търсят нов дом за плячкосване.
Проучвания на публичното мнение 
Днес, когато сходни изследвания се организират онлайн, почукването на вратата с молба да отговорите на няколко въпроса наподобява изключително съмнително. И в случай че анкетата визира някакви персонални тематики, свързани с поверителна информация, не се колебайте да откажете такова предложение.
Разбиване на брава без причина
Такъв знак може да демонстрира, че са се пробвали да обхванат в жилището ви. Тогава е по-добре да промените ключалката с нова и да бъдете изключително деликатни за сигурността на вашия апартамент.
Какви са методите за отбрана на жилището от крадци?
Камерите ще ви разрешат да заснемете опити за щурм и да предприемете съответните дейности. А при положение на обир видеозаснемането ще помогне на полицията да открие нарушителите доста по-бързо.

Голямо куче ще реагира на появяването на непознати и това ще притегли вниманието на съседите. И крадецът, като чуе мощен лай, ще се опасява да продължи по-нататък и няма да рискува да ограби жилището ви.

При съществуването на блиндирана врата и добра ключалка на вратата, взломът се усложнява. Във всеки случай отварянето на ключалката ще отнеме доста повече време от нормално. А човек, който дълго време рови в ключалката на вратата, може да притегли вниманието на съседите.

Автор: Лора Костова
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР