В повечето литературни произведения разбойниците често са изобразявани с маски

...
В повечето литературни произведения разбойниците често са изобразявани с маски
Коментари Харесай

Синхуа: Америка, разбойникът, който граби, без дори да се маскира



В множеството литературни творби разбойниците постоянно са изобразявани с маски като емблематичен знак. Носенето на маска по време на обир значи, че даже най-безмилостният и злоумишлен изедник към момента поддържа някакво почитание към обществените правила и демонстрира известно възприятие на позор пред лицето на унижението и позора.

Въпреки това, когато се разказват дейностите на Вашингтон за плячкосване на нефт и запаси в страни като Сирия, обичайният облик на маскирания апаш не съответствува с държанието му.

Грабежите, осъществени от Съединените щати, всъщност се разграничават малко от тези на стандартните бандити: те мамят, крадат и ограбват. Единствената разлика е, че Съединените щати рядко си вършат труда да работят неусетно. Америка заобикаля да носи маска и даже облича униформа, с цел да прибере плячката, и издига знамето си, с цел да удостовери господството си.

Ако търсите подобаваща илюстрация на жалкото държание на Вашингтон, поразителна ще бъде тази на бандит без маска.

Силите на Съединени американски щати, както заяви сирийската държавна осведомителна организация SANA, са откраднали и нелегално транспортирали доста количество пшенични трици и масло от сирийската североизточна провинция Хасака до своите бази в Ирак.

Всъщност, американските военни от дълго време употребяват конвои от камиони, с цел да крадат нефт и други запаси в Сирия.

Според публични данни, оповестени от Сирия, над 80 % от добива на нефт в страната през първата половина на 2022 година е бил ограбен от армията на Съединени американски щати и подкрепяните от нея въоръжени сили.

Тези нагли актове на обир на запаси в страни като Сирия служат на две цели на Америка.

Първо, да извлича колосални облаги посредством заграбване на скъпи запаси. Според формалните данни на Сирия, оповестени през 2022 година, директните загуби вследствие на набези, осъществени от силите на Съединени американски щати, милициите и обвързваните с тях терористични формирания на сирийска територия, възлизат на 25,9 милиарда щатски $. От тях зашеметяващите 19,8 милиарда $ могат да бъдат приписани на плячкосването на нефт, газ и минерални запаси, до момента в който спомагателни 3,3 милиарда $ са резултат от вандализъм и плячкосване на уреди.

Второ, лишавайки непокорните държавни управления от жизненоважни запаси, да попречи на напъните им да модернизират инфраструктурата, да подобрят живота на своите жители и да преследват национално развиване. Това съзнателно плячкосване на запаси ускорява неоправданите офанзиви на Вашингтон против тези набедени държавни управления, като нормално ги показва като неспособни на дейно ръководство заради незадоволителни запаси.

Егоистичното държание на Вашингтон да експлоатира други страни за лична полза не е непознато на света. Съобщава се, че неотдавна Съединени американски щати са разрешили продажбата на акции, принадлежащи на дъщерно сдружение на държавната петролна компания на Венецуела, макар съпротивата на венецуелското държавно управление.

Освобождавайки бедния Афганистан, Съединените щати замразиха задграничните му активи от 2021 година насам и възнамеряват да пренасочат тези запаси за личните си цели. Освен това, Вашингтон изземва ирански петролни танкери по интернационалните търговски пътища, скрито връща ирански нефт назад в Съединените щати за продажба и се пробва да легитимира този акт на обир като „ импорт “.

Докато Съединените щати преследват своя политически дневен ред посредством пресметнати маневри, локалното население е това, което носи главната тежест.

По време на продължителната сирийска рецесия загубата на човешки живот е ужасяваща, с регистрирани минимум 350 000 жертви и забележителна част от възрастните, живеещи в беднотия под прага на битие. Две трети от популацията разчита на филантропичната помощ като избавителен пояс, до момента в който повече от половината нямат благонадежден достъп до храна, което ги прави уязвими на апетит и неустановеност.

Вашингтон към момента не желае да проумее своята визия като ненавиждан изедник в очите на международната общественост. Както Али Аста, гражданин на Сирия, се оплака: " Америка е най-големият зложелател на Сирия. Те пристигнаха в Сирия под предлог за битка с тероризма, само че в реалност те ограбиха нашата пшеница и нефт... Америка е зложелател на всички. "

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР