В повечето държави в Европа, дейността на брокерите на недвижими

...
В повечето държави в Европа, дейността на брокерите на недвижими
Коментари Харесай

Ето какви хитрини използват брокерите, за да привлекат повече клиенти

В множеството страни в Европа, активността на брокерите на недвижими парцели е регламентирана със закон. В България обаче сходна регулация няма, макар че в последните няколко години се вършат съществени стъпки в тази посока.

В момента активността на брокерите на недвижими парцели се контролира само от Търговския закон и Закона за отговорностите и договорите.

Според Калоян Балинов, притежател на организация за недвижими парцели, регулацията на имотния пазар е извънредно наложителна.

" Регулацията ще увеличи качеството на предлаганата услуга, ще отбрани ползите на клиентите, ще увеличи тяхното доверие към брокерите и организациите за недвижими парцели. От друга страна ще понижи нелоялните практики в сектора ", сподели Балинов пред БНР.

Сред най-често срещаните нелоялни практики са подправените разгласи в интернет. 

" Пример за сходна процедура е когато една публикация за продажба на парцел се популяризира от доста организации и не се смъква от интернет пространството даже след продажбата на парцела. Целта на тези организации и брокери е да набират повече клиенти посредством тези разгласи. Не са малко случаите, в които се пускат обяви за несъществуващи парцели. Сглобяват един филм от няколко фрагмента - фасадата на един парцел, вътрешни фотоси от различен парцел. Слагат цена и площ и обявата е налице. Понякога това се прави и заради нелоялните купувачи, които потеглят сами да търсят притежатели на парцели с цел да избегнат заплащането на комисионна ", сподели Калоян Балинов.

Експертът е на мнение, че доверието на клиентите към брокерите се покачва единствено след свършена работа.

" Първоначалната информация, с която разполага клиентът, е нищожна и той се лута. От друга страна, хората се натъкват на нелоялни практики даже от някои от огромните организации за недвижими парцели, което отразява отрицателно на реномето на брокерите и на по-малките организации. Това може да бъде спряно единствено със Закон за активността на брокерите ", разясни Балинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР