В повечето чужди издания пишат, че съм бил вдъхновен за

...
В повечето чужди издания пишат, че съм бил вдъхновен за
Коментари Харесай

Иван Иванов изобретателят с патриотизъм в действие от САЩ до България

В множеството непознати издания пишат, че съм бил въодушевен за основаването на уреда от български овчари и какви ли не митове. Няма такова нещо. Всичко се появи, около работата ми като треньор. Всъщност преуспях в Съединени американски щати като треньор, тъй като имах доста хрумвания. Винаги съм бил окуражен да диря по-ефективни пътища в треньорската ми работа. И ми трябваше тъкмо подобен апарат с цел да упражнявам високо разрядни борци. Бях 8 години в Олимпийския център в Мичиган като старши треньор.

Това споделя в ефира на Дарик Бургас в рубриката „ Събеседникът на юриста “ с Драгомир Ошавков, международно приетият спортист в битката - Иван Иванов, изборетател на„ Bulgarian bag “. Заминава оттатък океана през 1997 г с предложениеда бъде треньор, до момента в който към момента има сполучлива спортна кариера в България.Още от 1992 година е пътувал до Съединени американски щати с цел да тренира американски борци, само че преди да извърши американската фантазия там, извършва българската тук.

Неговото откритие „ се употребява в целия свят и е неизменима част от тренировките на не една холивудска звезда. Холи Бери даже показа свое видео с уреда в инстаграм и написа, че е влюбена в него.

Един родолюбец, който от дълго време е жител на света, само че даже и през днешния ден се връща постоянно у нас, където са разположени и производствата му. А в бизнеса и тренировките взе участие цялото му семейство. Маркетингът е приближен на дърщеря му Магдалена. А с бизнеса в Българиясе занимава брат му – Стефан Иванов, някогашен играч в младежкия народен тим по битка, в следствие отпътува за Съединени американски щати, само че се връща още веднъж да живее в родината си.



Иван Иванов с по-голямата с щерка, гимнастичката Магдалена Иванова

Името на Българската торба можеше да е друго, първенецът ни го е основал години откакто е бил към този момент в Съединени американски щати. За него обаче е значимо и името, и логото, което несъмнено е с националния трикольор да са свързани с родината:

„ Първо е измислена от българин, избрахме и да се прави в България. А самата форма видях в агнето, което мятаме по националните битки. Сега прецизирам във видеата си за чужденците, че не става въпрос за живи животни, а единствено за формата на уреда. Но цялата система я развих в Америка. Когато при мен започнаха да идват предприемачи с готовност да създават уреда и да го продават, те постоянно ми поставяха изискване да сменя логото (с българското знаме), само че по този въпрос постоянно съм бил безапелационен – в никакъв случай. Днес треньорите, които работят по моята система са длъжни да знаят историята на логото. То е на гърдите на всички състезатели от клубовете, с които работя “, споделя основателят на

А какво е?

Изобретенията на Иван Иванов, послужили на международния спорт не се изчерпват с „ Bulgarian bag “. Той е създател на петте системи „ Суплес “, които имат и учебен темперамент. Обхващат всяка една част от тренировката, в която се включва разпъване и присъединяване на всеки един мускул от тялото. Тя е изобретена за характерни силови тренировки, само че и за всекидневен спорт за хора, които не са супер спортисти.

Създава топката Suples ball, следва гладиаторската стена или Gladiator wall и тази от ластици, въжета и чучела - H.I.R.T.S. (High intensity rope training system). Днес от се възползват подготвени от Иван Иванов и неговия екип треньори от няколко континента, даже посреща в България окуражени спортисти от Далечния Изток. Иван Иванов постоянно пътува до разнообразни точки на света, с цел да организира образованията, които са еднообразно ефикасни, както в тясно профилираните силови спортове, по този начин и в всеобщите фитнес зали, правейки ги подобаващи даже и за дами със слаба физическа подготовка.

„ В началото като започнах да вървя за образованията в Южна Корея ми правеше усещане, че при тях фитнесът е всеобщ за мъжете, само че не и за дамите и точно на тях първоначално им беше мъчно. Но с всяко минало посещаване, виждах по какъв начин си усъвършенстват двигателната просвета “, добавя първенецът.

И откакто в спорта реализира своите фантазии да стане международна, олимпийска мощ, реализира и другите си упоритости за бизнес развиване, а през днешния ден оказва помощ това да се случва с нови спортисти. Отказва се от високата си мениджърска позиция в Американската федерация по битка с цел да се посвети на „ Суплес “, персоналния си състезателен клуб в Съединени американски щати и базата за спортни лагери в България.

Семейството му е в центъра на неговия живот, а самият живот по думите му е една битка.

Какво включва тя, кое е предиздвикало осъществен в България човек да тръгне към Америка и по какъв начин любовта към спорта го въодушевява да надгради реализирано, чуйте в диалога на Иван Иванов с Драгомир Ошавков и Дияна Бедросян:

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР