В потребителския сегмент Intel отдавна е преминала към хибридна процесорна

...
В потребителския сегмент Intel отдавна е преминала към хибридна процесорна
Коментари Харесай

При тактова честота 7,2 GHz 16-ядрен процесор от фамилията Intel Sapphire Rapids показа консумация от 600 W

В потребителския сегмент Intel от дълго време е минала към хибридна процесорна архитектура, която съчетава в разнообразни пропорции производителни и относително мощни ядра, както и по-икономични ядра. Образец на сървърен процесор Intel Xeon от семейството Sapphire Rapids, който беше овърклокнат до 7,2 GHz на Computex 2023, използваше единствено 16 производителни ядра и те дружно консумираха немалките 800 W.

Всъщност, както изяснява изданието PC Gamer, констатацията за високата консумация на сила при такава композиция е единственият на практика по-значим резултат от опита, който екипът на Level1Techs организира като част от надпреварата по овърклок, което се организира тази седмица в Тайван под егидата на G.Skill и други локални снабдители на компютърен хардуер и аксесоари.

Работата е там, че при периодичност 7,2 GHz, с всички дейни ядра, въпросният процесор Intel Sapphire Rapids не съумя да извърши никакви проби, които биха разрешили да се реши продуктивността на системата в този режим на работа. Единственото, което можеше да се разбере, бе, че всяко от ядрата на процесора употребява по 50 W при тази периодичност, което дава комбинирана консумация на сила от 800 W. При периодичност 6,1 GHz процесорът съумя да премине теста Cinebench R23 с резултат от към 46 000 точки. Това не е задоволително, с цел да получи място в десетте най-хубави резултата за процесор с 16 ядра, само че за процесорите от марката Intel този резултат е извънреден.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР