В постоянно развиващия се свят на технологиите дроновете се превърнаха

...
В постоянно развиващия се свят на технологиите дроновете се превърнаха
Коментари Харесай

Как дроновете промениха филмовата индустрия

В непрекъснато развиващия се свят на технологиите дроновете се трансфораха в мощен и повсеместен инструмент. Те преобразиха доста разнообразни промишлености. Първоначално проектирани за военни приложения, тези безпилотни летателни апарати бързо си проправиха път в разнообразни браншове, в това число селското стопанство, логистиката и даже фотографията.

Друг бранш, който е приел с отворени прегръдки опциите на дроновете е снимането на филми. Дроновете направиха гражданска война във филмовата промишленост и трансформираха метода по който се вършат филми. Със способността си да снимат зашеметяващи въздушни фрагменти и да усъвършенстват цялостното качество на кинематографията, те се трансфораха в главен инструмент за режисьорите – от дребните планове до огромните холивудски продукции.

Възходът на дроновете в снимането на филми

Историята на дроновете датира от началото на 20-ти век, като първите безпилотни летателни апарати датират от Първата международна война. Първоначално те са били създадени за военни цели и са били употребявани за разузнаване, наблюдаване и тренировки за пукотевица по цели. Тези ранни дронове нормално са били огромни и скъпи и са претендирали екип от квалифицирани оператори, които да ги ръководят.

Разработването на елементарни потребителски дронове стартира при започване на 2000-та година, когато компании като DJI, Parrot и Yuneec стартират да създават дребни и леки дронове оборудвани с камери. Те се употребявали най-вече за занимание цели, като въздушна снимка и видеозаснемане.

С усъвършенстването на дроновете и увеличението на достъпността им, режисьорите почнали да виждат капацитета им във филмовите продукции. Една от първите огромни холивудски продуктии, в които се употребяват дронове за снимане е филмът за Джеймс Бонд „ 007 Координати: Скайфол “ от 2012 година, в който има зашеметяващи въздушни фрагменти, снимани с дрон.

Оттогава дроновете се трансфораха в общоприет инструмент във филмовата промишленост, употребен за снимане на спиращи дъха въздушни фрагменти в необятен набор от продукции.

Заснемане на въздушни фрагменти с дронове

Една от главните аргументи, заради които режисьорите употребяват дронове, е, че те им разрешават да снимат въздушни фрагменти, които преди този момент са били невъзможни. Те могат да летят на разнообразни височини и под разнообразни ъгли, което разрешава на режисьорите да снимат неповторими и спиращи дъха фрагменти, които биха били невъзможни с обичайните камери.

Как дроновете помогнаха на филмовата промишленост

Дроновете освен разрешават на режисьорите да снимат зашеметяващи въздушни фрагменти, само че и усъвършенстват цялостното качество на продукциите. С помощта на дронове те могат да снимат фрагменти от ъгли и вероятности, които преди този момент са били невъзможни, което им разрешава да опишат историята си по-убедително.

Например дроновете могат да снимат фрагменти от невисок и висок ъгъл. Тези фрагменти могат да прибавят дълбочина и страсти към историята, правейки я по-интересна за публиката.

Тези дребни елементи са от голяма важност, когато работите по основаването на филм. Създателите на филми са създали система, в която могат да употребяват дронове, с цел да заинтригуват феновете на филми с отлично наличие. Всичко това способства за по-доброто зрителско преживяване.

Успешни образци за потреблението на дронове във филмовата промишленост

Съществуват доста сполучливи образци за потребление на дронове във филмовите продукции. Един от най-известните образци е началната сцена на гореспоменатият филм за Джеймс Бонд „ 007 Координати: Скайфол “. Сцената включва хеликоптер, който преследва Бонд по улиците на Мексико Сити по време на парада за Деня на мъртвите. Дроновете разрешават на основателите на кино лентата да снимат зашеметяващи въздушни фрагменти, които биха били невъзможни с обичайни камери.

Друг образец за сполучливо потребление на дронове е във високо оценения от критиците филм „ Отмъстителят “. Според дизайнера на продукцията Джак Фиск, те са употребявали дронове, с цел да снимат въздушни фотоси на местата. Тези фрагменти прибавят дълбочина и страсти към историята, правейки я по-вълнуваща за публиката.

Бъдещето на дроновете във филмовата промишленост

Тъй като дроновете не престават непрестанно да се усъвършенстват е ясно, че потреблението им във филмовите продукции единствено ще става все по-разпространено. В бъдеще те може да бъдат още по-полезни, като режисьорите евентуално ще ги употребяват за всичко – от изследване тук-там до снимане на фрагменти зад кулисите.

Съществува също по този начин капацитет дроновете да станат още по-автономни, което ще разреши на режисьорите да ги програмират да следват избрани направления и да снимат фрагменти, без да е нужен човек, който да ги пилотира. Това би могло да открие нови благоприятни условия за режисьорите, като им разреши да снимат невъзможни до момента фрагменти.

Въпреки това, с напредването на технологията, основателите на филми би трябвало да дават приоритет на сигурността и да съблюдават регулаторните насоки. С уместно образование и протоколи за сигурност дроновете могат да се употребяват безвредно и отговорно при снимането на филми.

Заключение

Дроновете сигурно трансформираха метода по който се вършат филми, и ние можем да забележим техния прогрес, когато гледаме новите продукции. Те покачиха качеството и удоволствието за феновете. Въпреки, че потреблението им във филмовата продукция е обвързвано с регулаторни съображения и съображения за сигурност, изгодите от потреблението им са повече от ясни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР