В постоянно развиващия се свят, LG е безспорен лидер заради

...
В постоянно развиващия се свят, LG е безспорен лидер заради
Коментари Харесай

LG е лидер на пазара на OLED телевизори ЗА 11-та поредна година

В непрекъснато развиващия се свят, LG е неоспорим водач поради новаторския си принос към световния пазар на тв приемници. Доминирайки с OLED тв приемниците си в продължение на 11 поредни години, задължението на компанията към нововъведенията и съвършенството свети по-ярко от всеки път, с диференцирано потребителско преживяване, което отличава тв приемниците LG от останалите.

По данни на компанията за пазарни изследвания Omdia, през миналата 2023-та година, LG е отпред на международния пазар за OLED тв приемници с доставки на обща стойност 3 милиона OLED тв приемника. С впечатляващия си дял от 53% от международния пазар въз основа на доставките, LG твърдо заема водещото си място като неоспорим водач на пазара на OLED тв приемници с редица разновидности на форми и размери.

В ерата на " колкото по-голямо, толкоз по-добро ", желанието за извънредно огромни, първокласни тв приемници продължава да пораства и предходната година не беше по-различна. На фона на възходящото търсене делът на тв приемниците с размер 75 инча и повече надвиши 20% въз основата на приходите на пазара за премиум тв приемници, в това число Северна Америка и Европа.

Доставките на OLED тв приемници с величина 75 инча и повече означиха избухлив напредък, като надвишиха 25% от приходите на целия пазар на OLED тв приемници. При състояние, че един от всеки четири продадени OLED тв приемника е свръхголям модел, наклонността се приближава до средногодишно нарастване от близо 70 % през последните пет години, в това число предходната година.

LG затвърждава пазарната си доминация със незабравим дял, доближаващ се до 60% в общите доставки на OLED тв приемници с размери над 75 инча. LG интензивно уголемява гамата си от безжични OLED тв приемници, представяйки 97-инчови, 83-инчови и 77-инчови модели с революционното си решение за безжично предаване на 4K/120Hz, разширявайки наличността на безжични OLED тв приемници, като в същото време дава отговор на възходящото търсене на ултраголеми премиум разновидности на северноамериканския и европейския пазар.

Тъй като търсенето на първокласни ултраголеми тв приемници продължава да пораства, LG укрепва своята гама OLED тв приемници с разширена гама от модели безжични OLED тв приемници, както и с нараснало качество на картината и звука с усъвършенствани AI процесори, в това число α (Alpha) 11 AI процесор. Най-новите OLED тв приемници на LG също по този начин ще оферират още по-персонализирано преживяване за домашно развлечение с платформата за интелигентни тв приемници webOS.

Комбинираните доставки на OLED и LCD тв приемниците на LG през предходната година възлизат на над 22,53 милиона броя, което значи 16,3% дял на международния пазар на тв приемници през 2023 година въз основа на приходите. С спомагателни варианти, които показват превъзходството на компанията на международния пазар, тв приемниците LG QNED могат да се похвалят с цветовите технологии Quantum Dot и NanoCell на LG за прецизни и ярки цветове. Поради тези забележителни QNED модели, LG се класира на второ място на пазара на LCD тв приемници с квантова точка предходната година с 14,7% дял от приходите, като от тази цифра са изключени тв приемниците LG NanoCell.

Най-новите QNED тв приемници на LG разполагат с Mini LED технология и процесор Alpha 8 AI, който се отличава с 1,3 пъти по-висока продуктивност на изкуствения разсъдък спрямо предшественика си, процесора Alpha 7 Gen 6, за по-прецизно преливане на цветовете. Благодарение на разнообразната гама клиентите могат да изберат желания от тях модел с размери от 43 инча до големия 98-инчов модел.

Доставките на международния пазар на тв приемници като цяло надвишиха 201 млн. през предходната година, което е лек спад спрямо миналата година. Доставките на LCD тв приемници останаха под 200 милиона броя за втора поредна година, до момента в който доставките на OLED тв приемници, в това число тези на LG, доближиха 5,6 милиона броя.

Открийте най-новите актуализации в промишлеността за домашно развлечение и разгледайте авангардните нововъведения на LG, като посетите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР