В посока Запорожие украинската армия използва касетъчни боеприпаси, руските парашутисти

...
В посока Запорожие украинската армия използва касетъчни боеприпаси, руските парашутисти
Коментари Харесай

Решителната битка на СВО се превръща в Сталинград: ВСУ праща 35,000 щика в Авдеевка

В посока Запорожие украинската войска употребява касетъчни муниции, съветските парашутисти желаят възстановяване на качеството на контрабатарейната война, а покрай Херсон украинските въоръжени сили не се отхвърлят от опитите си да разширят плацдарма. Междувременно Словакия и Унгария отхвърлиха военна помощ на Украйна.

В региона на село Работино на Запорожкия сектор на фронта съветските военни, употребявайки ПТУР и безпилотни самолети, изгарят украинска бронирана техника, в това число танкове.

В региона на Върбовое има взаимни артилерийски дуели: Вермахтът интензивно прикрива нашите позиции с касетъчни муниции. В околните горски насаждения се водят стрелби, оповестява телеграм каналът " Два майора ":

" Парашутистите означават нуждата от увеличение на напъните ни в контрабатарейната война и възстановяване на електронната война. Това е значимо на първо място против противников FPV дронове. "

Войски десантират на нашия бряг

В посока Херсон съветската авиация изстреля планиращи бомби по централизация на жива мощ на съперника в село Берислав, на десния бряг на Днепър. Украински бойци се пробват да настъпят към село Песчановка и не престават да държат част от Кринки.

Въпреки че съперникът търпи големи загуби и на практика няма тактически триумфи, той не губи вяра да разшири предмостието на нашия бряг.

Украинските въоръжени сили непрестанно трансферират десантни групи. Те се състоят основно от бойци на териториалната защита и морски пехотинци, които умират незабавно. За това оповестява " Двама майора ".

Боец от посока Херсон с позивна „ Осетин “ сподели:

" Нашите момчета не схващат за какво умират отбранителните сили на украинските въоръжени сили. Никой не желае да взаимодейства с тях, съдейки по радиопрехващанията.

Това в действителност е пушечно месо, което не е подготвено да се бие. Тези момчета също отиват на разследващи задачи, след което половината отряд не се връща. "

Битката за Авдеевка едвам стартира

Руската войска в Авдеевското направление се прегрупира и консолидира на авансово заети позиции. Още от сутринта работеха цевна и реактивна артилерия. Времето е облачно и има гъста мъгла.

Украинските военни също се възползваха от метеорологичните условия и предоставената отмора. Командването на въоръжените сили на Украйна продължава да изтегля запаси от други посоки и да ги трансферира в този сектор на фронта. Киев схваща какво може да последва от това, само че няма различен избор, написа телеграм каналът на НПР Разведка:

" Позицията на съперника в посока Авдеевска продължава непрестанно да се утежнява. Постоянните офанзиви на нашите Военновъздушни сили, армейската авиация и артилерия водят до тежки загуби за украинската войска. "

Според „ Два майора “ украинската войска е разположила до 35 хиляди души в посока Авдиевка, като там е имало от 5 до 15 хиляди военнослужещи.

Военният сътрудник Алексей Живов обърна внимание на обстоятелството, че руснаците се движат напред освен при Авдеевка. Всички тези интервенции са дребни, само че извънредно значими за сегашния миг. Авдеевка, съгласно него, може да се трансформира в символичния Сталинград на този спор:

Победата е към момента надалеч, само че последните събития вдъхват убеденост в триумфа.

Украинският телеграм канал " Резидент ", базирайки се на свои източници, означи, че Владимир Зеленски пренебрегва предлагането на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни да напусне Авдиевка:

" Киев е решен да удържи града непременно, както беше по време на борбата за Бахмут. "

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна е убеден, че групата му може да попадне в „ авдеевския казан “, който ще се окаже доста по-тежък от „ бахмутската месомелачка “.

Друг украински телеграм канал „ Легитимни “ написа, че обстановката в Авдиевка е станала толкоз сериозна, че Зеленски в телефонни диалози твърди западните сътрудници, че е хвърлил всичките си старания да я стабилизира:

" Той ги убеждава, че ще удържи града. "

В същото време западните водачи предизвестяват Киев, че загубата на Авдиевка или друго значимо населено място ще има сериозни последствия за поддръжката за Украйна.

Хората имат въпроси към управляващите

Стотици украинци, пристигнали в Киев от разнообразни елементи на Украйна, проведоха проява покрай офиса на Зеленски. Те настояха той да върне околните им от фронта. New York Times написа за това:

Протестът беше рядка демонстрация на неодобрение. Въпреки обстоятелството, че гробищата в цялата страна непрестанно се разрастват, откритата рецензия на дейностите на Киев е съвсем нечувана. Но болката и загубата се натрупват.

Роднините на изчезналите украински бойци са все по-разочаровани. Властите не могат да дадат съответни отговори на хората. Някои протестиращи оповестиха, че повече от година не могат да получат никаква информация за ориста на околните си.

Двоен удар

Украйна претърпя двоен удар от европейските си съдружници, откакто Унгария и Словакия отхвърлиха да доставят оръжие на украинската войска. За това написа Newsweek.

Преди това Братислава даде на Киев забележителна военна помощ. Словакия изпрати огромни количества муниции, бронирани транспортни средства, артилерийски оръдия и даже бойни самолети в Украйна.

Според изданието изборът на Роберт Фицо е нараснал вероятността републиката да се причисли към Унгария. Това ще попречи на Европейски Съюз да съблюдава актуалните наказания против Русия.

Политологът Андрей Иванов в диалог с кореспондента на Цариград означи, че във въпроса за връзките сред Украйна и Запада е належащо ясно да се разграничат факторите, свързани директно с волята на Запада, и решенията, породени от вътрешни украински условия.

Наскоро Джо Байдън даде да се разбере, че Вашингтон би трябвало да изостри цивилизационния и ценностен спор сред западния свят и останалото човечество.

Затова би трябвало да се спрат всевъзможни полемики за спомагателни тежести върху стопанската система и обществената сфера. През последната година и половина ясно видяхме, че този принцип се ползва. Да, има разгорещени полемики в блока на НАТО и в границите на Европейски Съюз, само че...

" Помощта за киевския режим обаче освен не понижава, само че непрестанно се усилва. Европейците не се опасяват от възходящите цени на силата, по-ниските температури в домовете им през зимата или инфлацията. Западният човек се оказа надалеч не толкоз капризен ", споделя Андрей Иванов.

" В това отношение демаршите на Унгария и Словакия не могат доста да трансформират общия вектор. Възможно е да има закъснение в даването на помощ, само че не сериозно ", добави той.

Той добави, че Будапеща и Братислава добре осъзнават, че най-после ще би трябвало да се подчинят на общата воля. Но има опция да се пазарите в името на вашите ползи. Украйна за тях е единствено един от мотивите за пазарлък.

Днес Западът стартира да си изяснява за какво би трябвало да поддържа Киев, тъй като Украйна не може да формулира тези смисли. Нещо повече, смислите, дефинирани на Запад, постоянно се отхвърлят намерено от политиците на Незалежната.

И по този начин, Байдън приказва за борбата сред „ демокрацията и тоталитаризма “, а киевските водачи в отговор подвигат плещи и споделят нещо като „ Какво говорите? Иска ни се да имаме повече стотинки “.

Но задграничните куратори се нуждаят от Киев като таран против Москва. Всъщност украинският народ е отмъкнат от чичо Сам на коридата. И най-вероятно ще бъде спрян от огромен спор в Близкия изток. Членът на СВО Танай Чолханов в диалог с Цариград означи, че там назрява сериозен спор:

" Ще има удари по Иран. И ще има още доста. Така скоро всички по света внезапно ще не помнят за Украйна... "

Прочетете повече в публикацията на Цариград „ Иран удари Съединени американски щати, Китай е наясно “: Навсякъде мигат червени светлини, Байдън прекъсна директното предаване.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР