В последното десетилетие, още преди Продължаваме промяната да се появи

...
В последното десетилетие, още преди Продължаваме промяната да се появи
Коментари Харесай

Оттегляте исковете, или промяната? Или само ги отлагате?

В последното десетилетие, още преди " Продължаваме промяната " да се появи на политическия хоризонт, на политиците ни стана табиет да се съдят.

Обичайно - за клюка и уронване на престижа. Исковете в никакъв случай не са огромни и постоянно включват смешни и на практика идентични недоволства за наранено достолепие, здравословни проблеми, прочувствено напрежение (диктувано от опитни адвокати)... и всеки втори политически водач у нас подвига кръвно, когато конкурент го разгласи за апаш пред камерите.

И най-смешното е, че тези каузи постоянно са сполучливи - всички сме уверени в съществуването на корупция на високите, междинните и всевъзможни етажи на властта, само че политиците някакси всякога съумяват да се обвинят в нещо, което съдът не съумява да откри.

Политиците ли стрелят един по различен безсистемно, българската Темида ли е освен сляпа, само че и глуха... или и двете? Оставям вие да си харесате алтернатива.

Съдебните конфликти сред Политическа партия и ГЕРБ обаче изгряха като най-ярък образец на парадокса в българската политика - изключително когато делата продължиха, откакто партиите се прегърнаха в " сглобка ", а неотдавна и приета ръководеща коалиция.

Кирил Петков и Бойко Борисов решиха да прекратят този абсурд и оттеглиха исковете си един против различен. Петков разгласи, че Борисов е за пандиза и щеше да го съди за половин милион, които бързо станаха 10 000 лв.. Борисов разгласи, че Петков е купувал газ през медиатори на високи цени и е прибирал разликата в офшорки. Съдът разгласи, че карцерът на водача на ГЕРБ е противозаконен, само че той го преглътна.

И в този момент си простиха. И отдръпнаха исковете.
Абсурдите не престават
" Промяната " интензивно работи за това да изтрие всяка диря от генезиса си. Това, че щеше да променя коренно ръководството на ГЕРБ. Това, че Бойко Борисов и върхушката на ГЕРБ са забъркани в корупция и те ще я преборят. Това, че било време " да спрем тези остарели лъжци с техните мутренски похвати " (реплика на Петков, когато за пръв път потегли да съди Борисов)...

Обяснението е едно - толкоз депутати сте ни дали, би трябвало да има ръководство, другояче България няма да е евроатлантическа, няма да оказва помощ на Украйна, няма да влезе в Шенген и еврозоната, няма да си редактира Конституцията, президентът ще назначава проруски служебни държавни управления. И коалиция с ГЕРБ е оправдана, а да се откаже Петков от иск за 10 бона - напълно.

И това може би е по този начин - само че е неуместно какъв брой съответствува с позицията, която крепеше Бойко Борисов на власт над десетилетие.

Защото това бе тезата на ГЕРБ - ние сме единствените евроатлантици, ние ще ви пазим от БСП-то, ние сме същинските десни, ние ще ви пазим от левите. Да, от време на време го вършим в коалиция с националисти, различен път с Движение за права и свободи и с оптимистични градски партии. Ще има корупция, но по-скоро е чувство, тъй като незабавно махаме набедените ни министри...

Уж тази " съвършена отбрана " на ГЕРБ изгърмя с тропот посред пандемията. А в този момент " Промяната " я изтръсква от пепелта.

С отдръпването на желае Кирил Петков не споделя, че внезапно е осъзнал какъв прелестен общественик е Бойко Борисов. А просто, че в този момент би трябвало да играе с него и да не си бутат един на различен пясъчните кули. Ако в това време сложат една Атанасова в Конституционния съд и размагнетизират един Пеевски...

И несъмнено е по този начин - по-добре държавно управление на непромяната (уж засега), с корупция и " остарели лъжци ", в сравнение с копейки и други путинофили на власт. Но всичко в политиката има цена. И както Петков и Борисов не отдръпват един и същи иск, по този начин и отдръпването няма да им коства едно и също. А в политиката пилците се броят на избори.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР