В последно време усилено се заговори за връзката на употребата

...
В последно време усилено се заговори за връзката на употребата
Коментари Харесай

Руският онколог Дмитрий Олкин разкри истината за връзката между захарта и рака

В последно време интензивно се заприказва за връзката на използването на захар с ускорение развиването на рака и с дейния напредък на злокачествените тумори. Последната “убийствена новина” се базира на разработка на учени от Фламандския институт по биотехнологии. По принцип никой не отхвърля, че със захарта не трябва да се прекалява, само че постоянно сходни изказвания внушават боязън у хората, което също не е желателно.

В днешния брой на в. “Доктор” ще ви представим малко изявление, обвързвано точно с това проучване, с съветския доктор Дмитрий Олкин - лекар-онколог-химиотерапевт, член на Европейското общество по здравна онкология, на Американското сдружение по клинична онкология и на Европейското общество по гинекологична онкология. Д-р Олкин показва също по този начин какво е известно в днешно време на медицината за взаимовръзката хранене - онкологични заболявания.

- Д-р Олкин, може ли да се назова мит изказванието, че използването на захар води до развиване на рак?
- С онкологичните болести са свързани надали не най-големия брой легенди в медицината, а изказванието, че използването на захар води до развиване на рак, е една от тези публикувани заблуди. Разбира се, няма пушек без огън, по тази причина и този мит поражда не просто по този начин.

Известно е, че туморните кафези фактически употребяват огромно количество глюкоза, тъй като това са кафези, които не се диференцират, като за сметка на това се разделят доста бързо. Т.е., на тях не им са нужни време и старания за превръщането им в профилирани кафези на избрани тъкани и органи. За деленето на тези кафези е нужна повече сила. А най-лекият и наличен източник на сила, несъмнено, е глюкозата. Но! Това напълно не значи, че захарта, която консумираме, постъпвайки в организма, незабавно и непосредствено стартира “да храни” туморните кафези.

Цялото изявление четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР