В последно време уеб-пространството се напълни с най-различни изтичания на

...
В последно време уеб-пространството се напълни с най-различни изтичания на
Коментари Харесай

Още веднъж за процесорните планове на Intel: 28-ядреният Skylake-X до края на годината

В последно време уеб-пространството се изпълни с най-различни приключвания на информация, показващи процесорните проекти на Intel за идната една година. Сега порталът WCCFTech заяви, че Intel е решил да усили броя на процесорните ядра за своята всеобща платформа и да усили решенията за HEDT сегмента. Уеб изданието разгласява и пътна карта на Intel, показваща настоящите периоди на излизане на новите процесори.
Според тази информация, всеобщото произвеждане на чиповете Intel Coffee Lake-S Refresh ще започва през месец октомври тази година. Аналозите на тези процесори, само че за корпоративния пазар, би трябвало да излязат сред 10 и 17 седмица на 2019 година. Тоест, март-април.

В същото време в HEDT сегмента, към серията процесори от серията Intel Core X напълно скоро ще се причислят решенията от Core A серията. Първият сходен чип би трябвало да бъде 28-ядрен CPU от семейството Skylake-X.
 smartcapture
Новият процесор наподобява на решенията Skylake-SP (Xeon Scalable), ще има LGA3647 сокет и 6-канален контролер на DDR4 оперативна памет. Този чип би трябвало да излезе на пазара в края на четвъртото тримесечие, а неговият главен съперник ще бъде 32-ядреният AMD Ryzen Threadripper 2990X.

Освен това, Intel има намерение през месец октомври да показа възобновяване на настоящата платформа LGA2066 с име Basin Falls Refresh.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР