В последно време се появиха въпроси дали пълната памет на

...
В последно време се появиха въпроси дали пълната памет на
Коментари Харесай

Увеличава ли запълнената памет теглото на смартфона ви?

В последно време се появиха въпроси дали цялостната памет на смарт телефона фактически усилва тежестта му. На процедура количеството данни, съхранявани в смарт телефона не оказва директно въздействие върху тежестта му. Това е по този начин, тъй като данните се съхраняват в нефизическа форма във вътрешната памет на телефона или във външна карта с памет. Това е напълно друго от мастилото върху хартията, което може ясно да усили тежестта на хартията, даже и с малко. Ето обаче един на практика отговор на странния въпрос.

Когато записваме данни в паметта на смарт телефона си, ние всъщност променяме евентуалното положение на паметта. Различните капацитети подхождат на разнообразни положения, да вземем за пример ниският капацитет е 0, а високият капацитет е 1. При другите евентуални положения силата на системата като цяло е друга. По този метод можем да използваме уравнението за равностойност на масата и силата E=mc, с цел да изчислим тежестта на информацията.

Джон Д. Кубиатович, компютърен академик от Калифорнийския университет в Бъркли е анализирал тежестта на данните по този метод. Резултатът от неговото пресмятане е, че разликата в силата, която носи всеки 1 обичай информация, е към 10 -15 джаула. Преобразувана в маса, тя е към 10 -32 кг. Най-общо казано, един мобилен телефон с потенциал 256 GB може да съхранява към 200 GB данни. Това значи, че когато се запълни, тежестта на мобилния телефон ще се усили с 2 x 10 -21 кг. Дори една прашинка е стотици милиони пъти по-тежка от тези данни. Следователно можем просто да кажем, че съхраняването на данни в смарт телефона не усилва тежестта му.

Непряк резултат

Въпреки това си коства да се означи, че количеството данни, съхранявани в смарт телефона може да повлияе индиректно на тежестта му по няколко метода. На първо място, в случай че съхранявате огромни файлове, като да вземем за пример видеоклипове или фотоси, може да ви се наложи да зареждате телефона си по-често, което може да докара до носенето на зарядно устройство или powerbank. Това се дължи на обстоятелството, че по-големите файлове употребяват повече сила от батерията, когато се достъпват или възпроизвеждат на телефона.

Второ, в случай че съхранявате огромно количество данни, може да се наложи да преминете към смарт телефон с по-голям потенциал за предпазване, а подобен смарт телефон може да има по-голяма батерия или други съставни елементи, което може да го направи по-тежък като цяло. Освен тези косвени нараствания на тежестта, няма директна връзка сред количеството данни в телефона и неговото тегло. Поне няма забележителна връзка.

Заключение

Няма безусловно никаква връзка сред количеството данни, съхранявани в смарт телефона и тежестта му. Ако има някаква връзка, тя е изцяло външна и косвена.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР