В последно време не само в руската пропаганда, но и

...
В последно време не само в руската пропаганда, но и
Коментари Харесай

Осем факта доказват, че западните оръжия са в добри ръце в Украйна

В последно време освен в съветската агитация, само че и в западното осведомително поле се появиха разгорещени разногласия към хипотетичната корист с оръжия в Украйна, получени от западни сътрудници. „ Обвиненията са освен изцяло безпочвени, само че даже и рискови и могат да повлияят на доставките, които са толкоз нужни “, написа spravdi.gov.ua.

Западните оръжия сега са от основно значение за способността на Украйна да се опълчи дейно на узурпаторите. Киев схваща това и се пробва да построи връзки на доверие с сътрудниците си. Москва го схваща също толкоз добре и се пробва да подкопае това доверие.

Центърът за стратегическа връзка и осведомителна сигурност цитира осем аргумента за какво оръжията в Украйна в действителност са под благонадежден надзор и се употребяват вярно, а всички тревожни послания са нездравословни и неоснователни.

1. Има надеждна информация за потреблението на оръжие и военна техника, предоставени на Украйна. Тя е разполагаем на виновните държавни структури на Украйна и страните сътрудници.

2. Организацията на логистиката на военната помощ за Украйна, връзката сред военните на страните сътрудници и наблюдението се правят от Центъра за ръководство, основан в Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (EUCOM Control Center of Ukraine, ECCU), ситуиран в Щутгарт. Центърът, основан след среща на министрите на защитата на 42 страни в Рамщайн, е хазаин на представители на Украйна и 15 страни донори.

3. Представители на всички страни сътрудници са поканени публично в Украйна, с цел да следят потреблението на оръжие. С всеки сътрудник се съгласува ефикасен формат на съдействие.

4. Водещите сътрудници са назначили длъжностни лица, виновни за контрола върху потреблението на оръжие. През август Гарик М. Хармън, аташе по въпросите на защитата, стартира работа в посолството на Съединени американски щати в Киев. Той също по този начин дава отговор за наблюдението на потреблението на военна помощ. В деня на идването си в Киев той е провел среща с министъра на защитата на Украйна Олексей Резников. Преди назначението си в Украйна, бригаден военачалник Хармън е ръководел Командването за подкрепяне на сигурността на армията на Съединени американски щати (USASAC) – организацията, отговаряща за интернационалната военна помощ и стратегиите за доставка на оръжие.

5. Украйна вкарва системата за ръководство на военната логистика на НАТО – LOGFAS. Украйна води записи на оръжия, машини и друго военно съоръжение по същия метод, по който го вършат Съединени американски щати.

6. Информацията, която може да бъде употребена от съперника в ущърб на защитата на Украйна, е държавна загадка. Това включва аспекти на обсега, местоположението и потреблението на западните оръжия. Такава сензитивна информация няма да бъде споделяна с медиите или публични организации, даже интернационалните.

7. По искане на страните сътрудници не се разкрива цялата информация. Някои сътрудници, водени от личните си национални ползи, упорстват украинската страна да не оповестява размера и номенклатурата на помощта, която е предоставила на Киев.

8. Белият дом, Министерството на защитата на Съединени американски щати и държавните управления на европейските страни, които доставят оръжие на Украйна, не показват обществени искания против Украйна, нито подозрения по отношение на потреблението на оръжия от нея.

„ Помагайки на Украйна с оръжие, Западът не просто избавя украинците от геноцид. Това е инвестиция в една обективна и постоянна интернационална система, в която всички страни, както огромни, по този начин и дребни, могат да се усещат свободни и уверени, без значение от капризите на обезумели диктатори “, написа spravdi.gov.ua.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР