В последно време измамниците използват модерни технологии, включително изкуствен интелект,

...
В последно време измамниците използват модерни технологии, включително изкуствен интелект,
Коментари Харесай

AI технологията помага на измамниците

В последно време измамниците употребяват съвременни технологии, в това число изкуствен интелект, с цел да организират лъжливи FaceTime позвънявания, телефонни диалози и имейли, ориентирани към нищо неподозиращи хора.

Експертите разкриха, че тези измамници одобряват подправена идентичност, представяйки се за евентуални сантиментални сътрудници, близки познати или даже за държавни чиновници, като да вземем за пример сътрудници на данъчната работа.

Тази тревожна наклонност провокира угриженост измежду специалистите, които предвиждат, че измамите могат да доближат невиждани равнища, като стават все по-трудни за разкриване. Те приканиха обществеността да остане бдителна, с цел да не стане жертва на сходни измами и дадоха рекомендации по какъв начин хората да се предпазят.

Хейууд Талков, основен изпълнителен шеф на държавния отдел в LexisNexis Risk Solutions, компания за разбор на данни, профилирана в отбрана от измами с персонални данни и други услуги, разказва това събитие като “ “.

Той изясни, че потреблението на изкуствения разсъдък, генеративния изкуствен интелект и “ ” технологията може елементарно да заобиколи съществуващите защитни ограничения, основани за отбрана на финансовите и държавните институции.

Неотдавнашните статистически данни демонстрират внезапно повишаване на броя на онлайн измамите. През февруари Федералната комерсиална комисия заяви, че през 2022 година потребителите са претърпели загуби за почти $8.8 милиарда заради измами, което е с 19% повече спрямо миналата година.

Кати Стоукс, шеф на отдела за предварителна защита на измамите в Мрежата за наблюдаване на измамите на AARP, уточни, че тези числа не отразяват действителния мащаб на казуса, защото множеството онлайн измами не се оповестяват.

Стоукс също по този начин акцентира, че измамите не са проблем, засягащ само възрастните хора. Изненадващо, последните данни на FTC демонстрират, че по-младите хора към този момент са по-често обект на измами, в сравнение с възрастните хора.

Тя прибавя още:

Според специалистите нарушителите употребяват изкуствен интелект в разнообразни измами, с цел да заблудят дейно жертвите си.

Като различен образец Талков уточни сантименталната машинация, при която измамниците се показват за евентуални любовници и манипулират жертвите да им дадат парите си.

Чрез “ ” технологията измамниците могат да трансформират външния си тип и даже да имитират разнообразни гласове. Самотните възрастни мъже са изключително уязвими към тази форма на машинация.

“ “, изясни Талков. “ “.

Той обърна внимание и на измамите с откупи, при които хората могат да получат незабавни позвънявания късно през нощта от хипотетични членове на фамилията или близки другари, които обезверено молят за пари.

Талков загатна и различен образец:

Експертите предлагат няколко превантивни ограничения за битка с този тип измами, като да вземем за пример да създадете фамилна ключова дума, която измамниците не биха могли да знаят.

Също по този начин съгласно тях всички лица, осведомени с този тип измами би трябвало да посъветват по-възрастните хора към тях да не изпращат пари на непознати.

: YahooFinance

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР