В последно време Huawei се наложи като иноватор при смартфон

...
В последно време Huawei се наложи като иноватор при смартфон
Коментари Харесай

Huawei патентова смартфон със сгъваем дисплей

В последно време Huawei се наложи като иноватор при смарт телефон камерите, само че китайската компания не е не запомнила и екраните. Тя явно е патентовала дизайна на смарт телефон със сгъваем екран, който се отваря и затваря като книга.

Патентът е подаден пред Световната организация за интелектуална благосъстоятелност на 19 септември 2017 година, само че за него научаваме едвам в този момент.

Механизмът наподобява подобен на дизайна на Microsoft Surface Book, само че единствено пролуката е по-малка. Самият екран се състои от един панел, за разлика от двойния на ZTE Axon M . В изцяло разперен тип, екранът има размерите на таблет.

Патентът не дава детайлности за това по какъв начин ще се употребява устройството, когато е затворено. Най-вероятно ще бъде нужен някакъв метод за бърза инспекция на известията на началния екран. За подобен може да служи както дребен постоянно включен екран, по този начин и LED светлина като знак.

Въпросният ZTE Axon M се появи предходната есен и съставлява забавен, въпреки и много недодялан, опит за практическо потребление на концепцията за два екрана. Вторият екран има дублираща роля на подложка за телефона. Двата идентични екрана дават обща повърхност от 6.75 инча.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР