В последно време Еверест е не само най-високият връх на

...
В последно време Еверест е не само най-високият връх на
Коментари Харесай

Защо все повече хора ще умират на Еверест

В последно време Еверест е освен най-високият връх на света, само че и най- коментираният и претъпкан. Повод за това стана гибелта на десетки запалянковци, искащи да стигнат до най-високата точка.
 Връх Еверест, опашката от алпинисти в Хималаите и за какво се стигна до толкоз смъртни случаи
На опашка за гибелта

Да попаднеш в " запушване " на Еверест

И до момента в който наклонността е ползата към тези експедиции да пораства, идва и изказванието, че той ще води след себе си от ден на ден смъртни случаи . Ето и аргументите за тази прогноза.

Професори от Университета Western Washington предизвестяват за рисковете, които дебнат искащите да изкачат Еверест. Най-високият връх на света и другите към него в Хималаите са все по-замърсени, а световното стопляне несъмнено не ги е подминало .

Алпинистите и водачите оставят големи количества отпадък, които стои заровен под снега, прави го по-тъмен и неустойчив. Това усилва вероятността от срутване на снежни маси.
 Снимка 427353

Топенето на ледниците и бързото повишение на температурата в подножието на Еверест също основават предпоставки за случки с съдбовен край. Особено когато са съчетание с интензивен пътникопоток към върха. А бавното напредване на огромна група катерачи е най-рисковано , написа Daily Mail.

За да се избегнат сходни неприятни случаи за в бъдеще, държавното управление в Непал се чака да вкара по-строги ограничавания за броя катерачи, които могат да щурмуват върха за един деен сезон. Но това значи съществени финансови загуби.
 Колко пари коства изкачването на Еверест
Колко пари коства изкачването на Еверест

Предлага се и VIP пакет

По връзки на боклука, всяка група заплаща депозит за отпадък, който се връща на слизане, в случай че всеки носи със себе си най-малко осем кг боклуци. Надеждите са да се сътвори специфична организация, която да дава отговор за боклука в Хималаите - даже този на 6400 метра надморска височина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР