В последно време експертите отбелязват, че скоростта на въртене на

...
В последно време експертите отбелязват, че скоростта на въртене на
Коментари Харесай

Нещо притеснително се случва със Земята

В последно време специалистите означават, че скоростта на въртене на Земята към този момент не е постоянна. Миналата година да вземем за пример планетата ни е почнала да се върти малко по-бързо без забележима причина. Тази година тя още веднъж се забави, написа Блиц, цитирайки " Дейли Стар ".

С течение на времето въпросът става все по-сериозен. Някои специалисти настояват, че скоро може да се наложи да се вкара нова негативна " високосна секунда ", с цел да може времето да се синхронизира с придвижването на Земята.

Продължителността на деня доближава 86 400 секунди. За да се съобразят с универсалното координирано време, експертите от време на време прибавят специфична " високосна " секунда. Допълнителната секунда е добавена за финален път преди пет години.

Ник Стаматакос е декларирал, че са се пробвали да моделират по какъв начин ще се наложи да се поправя времето в бъдеще. В резултат на това учените са съумели да изчислят единствено идващите шест месеца. Причината за това е, че планетата внезапно стартира да се върти ту по-бавно, ту по-бързо.

Трябва да се обърне внимание и на обстоятелството, че Луната последователно се отдалечава от Земята. Това може да е една от аргументите за неустойчивостта на планетата ни. Учените не изключват опцията Луната да напусне орбитата си изцяло, което би имало пагубни последствия за безусловно всичко живо на Земята.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР