В последния работен ден за тази година се очаква интензивен

...
В последния работен ден за тази година се очаква интензивен
Коментари Харесай

Очаква се тежък трафик, ограничават движението на камионите

В последния работен ден за тази година се чака натоварен трафик по главните пътища в цялата страна. Заради това се вкарват ограничавания за тежкотоварните коли, оповестяват от АПИ. Забраните ще важат от през днешния ден до 30 декември. В навечерието на огромното пътешестване от пътната организация молят водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия и да съблюдават разпоредбите за придвижване.

Нова организация на придвижване по автомагистрала " Хемус " поради упования натоварен трафик към Нова година.

На 29 декември от 12 ч. до 20 ч. и на 30 декември от 8 ч. до 14 ч., се вкарва смяна в организацията на придвижването и краткотрайно се стопира прекосяването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от Автомагистрала „ Хемус “ сред 30-и до 47-и км, оповестиха от пресцентъра на АПИ.

 Ограничението е заради упования засилен трафик за идните три почивни дни за посрещането на новата 2024 година и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки хановe “.

Тежкотоварните коли ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „ Витинска река “, при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ (при 47-ми км), от където ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “.

В взаимозависимост от метеорологичните условия и натовареността на придвижването и при нужда е допустимо прекосяването на МПС над 12 т да се ограничи и в сектора от п. в. „ Правец “ (при 52-и км) до пътен възел „ Осиковска Лакавица “ (при 60-и км). Обходният маршрут ще е по път I-3.

 На 1 януари 2024 година от 11 ч. до 20 ч. за всички типове транспортни средства, пътуващи от София към Варна, ще бъде лимитирано придвижването по сектори от Автомагистрала „ Хемус “ в региона на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “.

Целта е в последния почивен ден за пътуващите от Варна към София да бъдат обезпечени по две ленти в тунелните тръби. Шофьорите тръгнали към Ботевград и Варна ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут - от пътна връзка „ Витинска река “ по път I-1 и път II-17, а при п. в. „ Ботевград “ ще не престават по Автомагистрала „ Хемус “. При п. в. „ Правец “ придвижването ще се пренасочва по път I-3 и при п. в. „ Осиковска Лакавица “ ще продължава по автомагистралата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР