В последния работен ден на Европейския парламент (ЕП) председателят на

...
В последния работен ден на Европейския парламент (ЕП) председателят на
Коментари Харесай

Евродепутат от ГЕРБ с горещ коментар след извънредната новина на ЕП за България

В последния работен ден на Европейския парламент (ЕП) ръководителят на Екологичен потенциал изпрати да ръководителя на Европейската комисия (EК) мнението на Екологичен потенциал по отношение на свалянето на механизма за съдействие и инспекция на България. Това сподели на ексклузивен брифинг във Варна евродепутатът Емил Радев.

По думите на евродепутата, Европейският парламент е подкрепил напълно опцията да се смъкна мониторинговия механизъм за България, оповестява chernomore.bg.

Процедурата за взимане на това решение е почнала от началото на ноември и главните политически сили в Екологичен потенциал са изразили ясно мнението, че България е изпълнила рекомендациите и следва мониторинговия механизъм да бъде свален.

Преди да вземе дефинитивно решение за събаряне на мониторинга, Европейска комисия е поискала да чуе мнението на Екологичен потенциал и на Съвета. „ Смятам, че идващия месец ще имаме мнение и на Съвета, тъй че оттук насетне пътят за унищожаване на мониторинга за България ще бъде отворен и ще може да има дефинитивно решение на Европейската комисия “, посочи Емил Радев.

Той добави още, че няма спънки страната ни да бъде призната в Шенген. „ Европейският парламент ясно съобщи, че България би трябвало да бъде призната в Шенген и че сме изпълнили всички механически критерии за задачата “, означи евродепутатът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР