В последния почивен ден от Коледните празници се въвеждат ограничения

...
В последния почивен ден от Коледните празници се въвеждат ограничения
Коментари Харесай

За тировете днес има ограничения и организация за влизащите в София

В последния почивен ден от Коледните празници се вкарват ограничавания от 14.00 до 20.00 часа за придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни за Коледа. Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри и да съблюдават въведените ограничавания, пътната сигнализация и напътствията на " Пътна полиция ", която следи и подхваща нужните дейности за организацията на придвижването.

Забраната не важи за камиони, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари (ADR).

За облекчение на трафика през Владая на 27 декември от 10.00 часа до 20.00 часа има две ленти за прибиращите се към София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел " Даскалово " до кръстовище " Драгичево ". По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Люлин ".

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

Карта с краткотрайната организация на придвижването по секторите от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2017 година е налична тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР