В последния от почивните дни за Великден се очаква интензивен

...
В последния от почивните дни за Великден се очаква интензивен
Коментари Харесай

Очаква се интензивен трафик в последния почивен ден, ограничения има по няколко магистрали

В последния от почивните дни за Великден се чака натоварен трафик към огромните градове. След 14 часа по пътищата ще има и засилено полицейско наличие. Продължават и инспекциите за алкохол и опиати.

Традиционно в по-късните часове в края на празничните дни на входовете на огромните градове придвижването става по-натоварено. Тази година великденските празници съответстваха и с пролетната почивка на учениците и по тази причина се чака по-интензивен трафик.

Над 700 екипа на Пътна полиция са разпределени да дежурят в страната. Ремонти и стеснения на пътните сектори забавят напредването на доста места по основните пътни артерии. Ограничения има по автомагистралите " Тракия ", " Хемус ", " Марица " и " Струма ".

В Координационния център за безвредно придвижване по пътищата в действително време се следи пътната конюнктура в страната, като особено внимание се дефинира на подстъпите на София, където се чака придвижването да е най-интензивно.

" На Рождество, Възкресение и на 3 март се следи най-интензивен трафик по републиканската пътна мрежа. Най-натоварени обичайно са " Хемус ", " Тракия ", " Струма " и пътищата първи и втори клас ", изясни контрольор Георги Милев от Пътна полиция.

Очаква се засилен трафик и по граничните пунктове " Кулата " и " Капитан Андреево " поради завръщането на доста българи от Гърция и Турция. И на двата гранични пункта са ситуирани задоволително полицейски екипи, увери Милев.

" През миналото денонощие Министерство на вътрешните работи е заело над 700 полицейски екипа, през днешния ден ще бъдат още повече. През всичките почивни дни се организира и специфичната полицейска акция, която следи за извършители на пътя и водачи, ръководещи транспортни средства след приложимост на алкохол и опиати ".

Най-честото нарушаване е превишението на оптимално допустимата скорост, което е главен фактор при пораждане на пътни катастрофи.

" Нашият зов към водачите, които през днешния ден ще тръгнат на път, е: намалете скоростта, не предприемайте рискови маневри и поставяйте защитните колани ", сподели контрольор Милев.

Освен това той прикани водачите да тръгнат на път по-рано, с цел да избегнат засиления трафик след 17 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР