В последния месец бяха направили дракон до Bethesda, наричан по-накратко

...
В последния месец бяха направили дракон до Bethesda, наричан по-накратко
Коментари Харесай

Полицаите в Уелс предупреждават да не паркирате до дракона на Bethesda

В последния месец бяха създали змей до Bethesda, именуван по-накратко „Драконът на Bethesda“. Присъствието му обаче основава някои проблеми.

Не, не приказваме за американското студио на Bethesda. Става въпрос за Бетезда, фактически действителен град в Уелс, разпрострян се по реката Огуен на ръба на област Сноудония, В Гуинед. Сравнително по-близо е и можете да наминете.

Дъбовият змей (наричан от локалните Дрег Дерв ) е с внушителни размери – височината му минава метър и осемдесет, а дължината му е над три и половина метра. Поставен е, с цел да варди мистичното шосе А5, евентуално от фанатизирани Skyrim почитатели. Гледката е вълнуваща, и евентуално прекомерно вълнуваща, щом кара мотористите да забавят или даже да стопират, с цел да я зяпат.



Не че скулпторът би имал нещо срещу да се любуват на неговото произведение. Само че в студеното зимно време сега там поражда огромни проблеми и спиращите рискуват да бъдат пометени от други коли. Затова полицията на Северен Уелс се обърна към всички водачи с официално предизвестие:

„Ние, като всички други, обичаме Дрег Дерв, намиращ се неотдавна в област Бетезда. Въпреки това ние сме обезпокоени за въздействието му върху пътната сигурност откакто доста мотористи забавят и в някои случаи стопират, с цел да гледат дракона. Вече се случи един пътен случай на шосето, което изисква от вас цялостна централизация. Моля ви, концентрирайте се на пътя, а в случай че желаете да видите дракона, намерете някое безвредно място за паркиране (не и на А5) и отидете по пътеката…“

Дъбовият змей е поръчан от GP Д-р Алофс и направен от дърводелеца Саймън О’Рурк от остатъците от паднало дърво. Скулптурата била завършена за към шест дни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР