В последния двубой от 13-ия кръг в испанското футболно първенство

...
В последния двубой от 13-ия кръг в испанското футболно първенство
Коментари Харесай

Райо Валекано нанесе първа загуба на Реал Мадрид през сезона в Ла Лига

В последния дуел от 13-ия кръг в испанското футболно състезание Райо Валекано надигра европейските клубни първенци с 3:2. Носителят на Златната топка Карим Бензема още веднъж не игра за мадридчани, защото към момента се възвръща от травма на бедрото.

Носени на крилете на ентусиазма от горещите си почитатели, играчите на Райо започнаха мача с доста пристрастеност и сила и в 8-ата минута откриха резултата. Полузащитникът Санти Комесаня получи топката на границата на наказателното поле при контраофанзива и с отсечен удар прониза вратаря Тибо Куртоа.

Но в края на първата част в границите на четири минути " белият балет " сподели класа и обърна развоя на срещата. Най-напред Лука Модрич изравни от дузпа в 37-ата минута. Тя беше отсъдена поради срутване на Маркос Асенсио в наказателното поле. Мощен удар с глава на Едер Милитао в 41-ата минута не остави никакви шансове на вратаря на домакините Столе Димитриевски. В 45-ата минута Алваро Гарсия изравни за 2:2. Гостите изгубиха топката пред наказателното си поле, тя беше отнета от Иси Паласон, който с второто си допиране я прати към Гарсия, с цел да преодолее Куртоа.

През второто полувреме Реал Мадрид пропусна положителни благоприятни условия за трети гол посредством Винисиус Жуниор и Родриго. Следващите минути подвигнаха още пристрастеностите и съдията Хуан Мартинес сподели четири жълти картона небрежно, както и червен на старши треньора на Райо Андони Ираола за поредност от митинги против негови отсъждания.

Но в 67-ата минута и с потвърждението на системата за видеонаблюдение беше доказана играта с ръка на Дани Карвахал. Оскар Трехо извърши дузпата, само че Тибо Куртоа избави. След това се наложи ново осъществяване поради овакантяване на линията от белгийския пазач и Трехо този път обезпечи успеха на домакините.

Реал Мадрид записа втори следващ мач без победа, а играчите от столичния регион Вайекас реализираха трети следващ триумф и с 21 точки са на 8-о място в класирането. Реал Мадрид е на втората позиция с 32 точки, водач продължава да бъде Барселона с 34.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР