В последния доклад на въоръжените сили на Украйна се казва,

...
В последния доклад на въоръжените сили на Украйна се казва,
Коментари Харесай

Втора за деня ракетна атака - искандери летят по Украйна

В последния отчет на въоръжените сили на Украйна се споделя, че днес през деня 11 ракети " Искандер-М " и " Искандер-К " са били изстреляни от северна посока по територията на Украйна, оповестява Руската работа на Би Би Си.

По-рано представителят на Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат съобщи, че по предварителна информация обстрелът на Украйна е осъществен с " Искандер-К ", което е " е крилата ракета " (цитат на УНИАН).

В известието на въоръжените сили на Украйна се показва още, че всички цели са унищожени от силите и средствата за противовъздушна защита .

Руското министерство на защитата към момента не е коментирало днешния обстрел.

Шест часа след украинската столица е била подложена на нов обстрел, оповестиха от Киевската градска администрация (КГА). Според тях това е към този момент 16-ата офанзива против града от началото на май.

Според предварителната информация този следобяд Киев е бил нападнат с ракети от " балистичен вид ", се споделя в изказване на КГА. Говорителят на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат също сподели, че ракетите са летели по балистична траектория от север - " Предварително това са Искандери " (цитат на УНИАН).

КГА твърди, че " авансово всички въздушни цели са били сполучливо свалени от силите и средствата на Противовъздушна отбрана и не са позволени попадения " по обекти в Киев. Би Би Си не може навреме да ревизира информацията на воюващите страни.

Падането на парчета е записано в разнообразни региони на Киев. Така в Оболонския регион на града парчета паднаха на три места, по едно в Деснянски и Днепровски, се споделя в изказване на градската администрация.

Община Покровская на Синелниковски регион е била обстрелвана, една жена е била убита , сподели ръководителят на Днепропетровска област Сергей Лисак.

Също по този начин, съгласно него, 9 души са ранени, в това число едно дете. Унищожени са две частни къщи.

Ръководителят на регионалната администрация на Харковска област Олег Синегубов сподели, че ракетен удар, " авансово с ракета " Искандер ", е бил нанесен по село Ковшаровка, Купянски регион. В резултат на това са били разрушени общежитие, две частни къщи и е бил развален газопровод.

Ранени са три възрастни дами: на 73, 85 и 90 години, написа Синегубов. Пострадали са още бременна жена и деца на 10 и 14 години.

В резултат на обстрела на село Глушковка, Купянски регион, 60-годишна жена е получила шрапнелни рани.
 Русия е блъснала военно летище в Хмелницки
Русия е блъснала военно летище в Хмелницки

Повредени са пет самолета и пистата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР