В последния доклад на Министерството на финансите на САЩ се

...
В последния доклад на Министерството на финансите на САЩ се
Коментари Харесай

Как Русия използва стабилни монети, за да избягва санкциите

В последния отчет на Министерството на финансите на Съединени американски щати се показва угриженост по отношение на все по-широкото потребление от Русия на различни способи за заплащане, по-специално на стабилната монета Tether (USDT), за отбягване на икономическите наказания и финансиране на военните ѝ интервенции.

Това изказване беше публично предадено на сенатската комисия по банково дело, жилищно настаняване и градски въпроси от заместник-министъра на финансите на Съединени американски щати, който акцентира наложителната нужда от рамка за правоприлагане, с цел да се противодейства на сходно държание, изключително откакто от ден на ден разбойнически страни, незаконни групи и терористи се обръщат към цифровите активи.

Въпреки че приемането на USDT от Русия за заобикаляне на глобите притегля вниманието, това не е изолиран случай на въвличане на криптовалути в противозаконни действия. Tether , наред с всички постоянни монети, се обрисува като изтъкнат избор за противозаконни транзакции. Забележително е, че въпреки да се следи спад в общото нелегално потребление на криптовалути, USDT е обвързван с противозаконни транзакции на стойност $19.3 милиарда през 2023 година, което е по-малко от $24.7 милиарда през миналата година.

Тази угриженост във връзка с непозволената приложимост на Tether е отзив от неотдавнашно следствие на Организация на обединените нации, което акцентира възходящата му употреба от измамници и перачи на пари в Югоизточна Азия.

Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността акцентира тревожното повишаване на измамническите схеми, употребяващи услугите на Tether за бързи и необратими транзакции за основаване на различни финансови мрежи. Организация на обединените нации акцентира незабавната нужда от постоянни правила за криптовалутите на фона на разпространяването на незаконни действия, улеснени от цифрови валути.

На фона на тези събития основният изпълнителен шеф на Tether Паоло Ардоино оповести напредъка по оповестения през ноември 2023 година капиталов проект на компанията за $500 милиона в предприятия за рандеман на Биткойн. Ардоино акцентира уговорката на Tether за развиване на инфраструктурата за възобновима сила в латиноамерикански страни като Уругвай, Парагвай и Салвадор, като част от по-широката ѝ тактика, както разкри в изявление за DL News по време на Седмицата на блокчейн в Париж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР