В последния ден от срока за предложения между първо и

...
В последния ден от срока за предложения между първо и
Коментари Харесай

Гечев предложи нелогичен акциз за цигарите в ущърб на бюджета

В последния ден от периода за оферти сред първо и второ четене на законопроекта за Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, с който от служебния кабинет залагат равномерен и уравновесен акцизен календар на тютюневите произведения, аленият народен представител Румен Гечев внесе текстове с ново предложение за акциза на цигарите. Това излиза наяве от уеб страницата на Народното събрание, в който освен предложенията на депутатите са оповестени и мненията на обособените компании по тематиката с акцизния календар.
Буди терзание обаче, че този ход на националния предствител Румен Гечев е напълно лобистки, защото препоръчаните от него ставки и конструкция на обособените съставни елементи на акциза при цигарите съответстват напълно с тези в оповестеното обществено на уеб страницата на Парламента мнение на една от фирмите в тютюневия бранш. Още по-странното в тази ситуация е, че предлагането на Румен Гечев не е съпроводено с никакви претекстове и причини, което не е процедура при сходни случаи.

Текстовете на аления народен представител Румен Гечев са изцяло противополжни на заложеното от служебния кабинет и Министерство на финансите, където предлагането беше изцяло аргументирано с оглед непоклатимост и предвидимост на приходите във фиска и беше подкрепено от огромна част от тютюневата промишленост.
Ако предлагането на депутата от Българска социалистическа партия Румен Гечев получи поддръжка на финалните гледания и полемики в комисия и в зала, то напрактика този данък ще работи в полза на една единствена компания на пазара, вместо за приходите в бюджета на страната, които ще бъдат обвързвани с ценовите и търговски решения на фирмите и няма да имат предвидимост и непоклатимост, и не на последно място ще бъде в цялостен контраст с последните тендеции и практики в Европейски Съюз във връзка с структурата на акциза при цигарите.
 

27 Sep 202299505 Sep 2022118707 Апр 2022322525 Март 2022151501 Март 2022214416 Фев 20224241КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022112019 Ное 202291829 Ное 202216024 Sep 20223055
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР