В последния ден от предизборната надпревара и часове преди деня

...
В последния ден от предизборната надпревара и часове преди деня
Коментари Харесай

Между 2,5 и 2,9 милиона души ще отидат до урните в деня на вота

В последния ден от предизборната конкуренция и часове преди деня за размисъл две социологически организации излязоха с резултати от сондаж за електоралните настройки на избирателите за идния избор на 4-и април. И двете регистрират, че седем обединения биха влезнали в Народното събрание, в случай че изборите се организираха през днешния ден. Почти идентични са и показателите за изборната интензивност, като се чака до урните да отидат сред 2,5 и 2,9 милиона души. Подробните данни можете да разгледате по-надолу. 

* * * * * 

Седем са обединенията, които биха влезнали в Народното събрание, в случай че изборите бяха през днешния ден. Това демонстрират резултатите от изследване на " Галъп интернешънъл "  по поръчка на БНР, извършено в периода 24-31 март измежду 1013 пълнолетни българи. 

За ГЕРБ/СДС биха дали своят вот 28,2%, за Българска социалистическа партия – 20,8%. За " ИТН "  се чакат 12,9%, а за Движение за права и свободи – 12,7%. На този стадий е на практика невероятно да се дефинира коя от двете партии ще приключи на третото място като всичко зависи от другите видове готовност при двете партии, разясняват от социологическата организация.

" Демократична България "  с 6,1%, групировката " Изправи се! Мутри, вън! "  с 5,2% и Вътрешна македонска революционна организация с 4,4% са близо между тях, а не са и надалеч от евентуалния борд. Изгледите на тези обединения зависят напълно от последните дни и дори последните часове, както и от величината на бариерата и степента на " неотстъпчивост " на електоратите, разясняват от " Галъп ".  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР