В последния ден на август ще бъде предимно слънчево с

...
В последния ден на август ще бъде предимно слънчево с
Коментари Харесай

В последния ден на август ще бъде предимно слънчево

В последния ден на август ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, купеста и купесто-дъждовна. След обяд, основно в планинските региони и Лудогорието ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад.

Жълт код е разгласен за пет области на страната - Габрово, Велико Търново, Търговище, Стара Загора и Сливен, където синоптиците предизвестяват за значителни превалявания.

Максималните температури ще са сред 27° и 32°, в София - към 27°. През нощта против петък в източните региони от страната преваляванията ще продължат, ще има и гръмотевична активност.

Преди обяд по Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и по здрач и през нощта против петък на доста места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са сред 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Значителни и краткотрайно интензивни ще са явленията в региона на Централен Балкан и Средна гора. Ще духа сдържан и мощен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 14°.

В петък краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на обособени места в Южна и Източна България. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен; до вечерта ще отслабне.

В събота по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, с местни краткотрайни превалявания ще има на изолирани места в източните и планинските райони; над западната половина от страната ще доминира слънчево време. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, слаб, в източните региони до сдържан. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 27° и 32°. Сутрин ще е ветровито, с минимални температури в по-голямата част от страната под 20°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР