,,В последните три месеца се натрупа много опит по отношение

...
,,В последните три месеца се натрупа много опит по отношение
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Няма основание за притеснение, тенденцията засега е благоприятна

,,В последните три месеца се натрупа доста опит във връзка с ковид. Има задоволително опция в точния момент да се забележи, в случай че бъде видяна отрицателна наклонност, само че към този момент би трябвало да продължим да се връщаме към по този начин наречената нова нормалност “. Това съобщи в предаването ``Още от деня`` по Българска национална телевизия заместник-директорът на " Пирогов " проф. Николай Габровски. „ Нека не забравяме, че тази зараза беше безспорна непозната допреди няколко месеца. Съобразихме се с ограниченията, които се взимаха на всички места по света``, добави той.
„ Няма съображение да се твърди, че сме изпуснали нещата от надзор, няма съображение за терзание. За момента е добре, че инфекцията остава на избрани места, както е в Сърница, да вземем за пример, а няма разпространяване в цялото общество. Когато са на едно място, хората се заразяват на едно място и инфекцията остава локализирана. Тенденцията към този момент е удобна, имаме съображение да бъдем спокойни “, сподели още проф. Габровски. „ През нас в " Пирогов " минаха много тежки случаи, сега обаче нямаме пациенти с COVID-19, което е много добра вест. Опитваме се да се върнем към естественото. Сега задачата е този стеснен брой случаи на болести с ковид да се лекуват в инфекциозните лечебни заведения и клиники, с цел да можем ние в нашите лечебни заведения да си гледаме нашата работа и да одобряваме пациенти “, сподели още той.
„ Трябва да останем внимателни, ограниченията също би трябвало да останат. Всичко е опит и неточност, тъй като няма някаква точна рецепта какво би трябвало да се прави. Трябва да бъдем спокойни, рационални и внимателни. Още не сме завършили с тематиката COVID-19, изключително в есенния сезон``, изясни още експертът.
Проф. Габровски бе безапелационен, че лекуването на COVID-19 зависи до каква степен тежко е ситуацията на дадения пациент.,,Много е самостоятелно. Това е заболяване, което поврежда главно белите дробове, само че може да засегне и доста други органи``, сподели заместник-директорът на " Пирогов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР