В последните три месеца има застой на фронта. Вече се

...
В последните три месеца има застой на фронта. Вече се
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Статията на Ди Велт ни позволява да вървим по-изправени на международни формати

" В последните три месеца има застой на фронта. Вече се вижда, че със качествата, с които разполага, Украйна не може да продължи деокопацията и към този момент са й нужни по-тежки системи въоръжения, с цел да провежда и да извърши една контранастъпателна интервенция. Без танковете това няма по какъв начин да се случи. "

Това съобщи военният специалист проф. Тодор Тагарев в предаването “ЕвроДикоФ” на телевизия “Евроком”. В отговор на въпрос на Сашо Диков за какво е лишило толкоз време да се вземе решението за даване на танкове, проф. Тагарев отговори:

" Не може всичко едновременно. Дадоха им противотанкови комплекси, дадоха им артилерия, дадоха им някои ситеми за Противовъздушна отбрана, в този момент ще им дадат още Противовъздушна отбрана, в това число системи " Пейтриът ", които могат да служат и за противоракетна защита, с изключение на за Противовъздушна отбрана. И към този момент ще оказват помощ на Украйна да сътвори капацитета за контранастъпателна интервенция. И в този момент стават най-нужни танковете, досега те не бяха подобен приоритет. "

На въпрос на Сашо Диков по какъв начин ще разяснява публикацията на " Ди Велт " и последвалите реакции в България, военният специалист съобщи:

" Това ни дава опция да вървим по-изправени. Да не сме по този начин подтиснати и с наведени глави в интернационалните формати. Аз се чудя министър Стоянов, той няколко пъти мисля, че взе участие в тези формати " Рамщайн ", той какво прави там. " Рамщайн " е формат за съгласуване на военната помощ за Украйна. И ние проформа участваме, а де факто, в случай че зависеше от този длъжностен кабинет, ние нямаше да дадем и един патрон в действителност. "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР