В последните три дни от 14-ото издание на София филм

...
В последните три дни от 14-ото издание на София филм
Коментари Харесай

В рамките на 14-ия София филм фест във Варна остава да видите | „Корсаж“, „Часът на армагедон“, „Аржентина 1985“ са само част от оставащата програма до 2 април

В последните три дни от 14-ото издание на София филм фест във Варна остава да забележим още доста вълнуващи заглавия от Световното кино.

Днес, 31 март, от 20:00 часа в зала 2 на Фестивален и конгресен център ще се прожектира „ Корсаж “ .

В новаторската историческа драма на Мари Кройцер, звездата от “Phantom Thread ” играе императрица Елизабет Австрийска, обичаният монарх от 19-и век, чието ликвидиране през 1898 година - събитие, трансформирано от сюжета на Кройцер – е част от ескалираща поредност от събития, довела до Първата международна война.

В събота, 1 април , не на смешка ще имаме удоволствието да гледаме „ Часът на Армагедон “ на режисьора Джеймс Грей.

Актьорският състав включва: Ан Хатауей, Джереми Стронг, Антъни Хопкинс, Джон Дейл, Джесика Частейн и други. Филмът споделя за шестокласникът Пол Граф в Куинс, Ню Йорк през 1980 година Филмът се основава на личното детство на режисьора Джеймс Грей, филмът популяризира широкообхватни хрумвания за расизъм, антисемитизъм и класова битка.

В неделя, 2 април, закриваме фестивала с „ Аржентина 1985 “ на Сантияго Митре. Филм отличен с награди за най-хубав филм от Сан Себастиан 22‘ и Златен глобус и с номинация за Оскар за най-хубав задграничен филм.

Известно е, че в Аржентина, след възобновяване на демокрацията, девет водачи на военната хунта, която преди този момент е държала властта в страната, са били изправени пред съда и са последвали присъди. Солидността на описа от остарялата школа е присъща на труда на героя, прокурорът Хулио Щрасера (Рикардо Дарин), който наема екип от юридически младежи, с цел да съберат доказателства за чудовищността на хунтата.

В същия ден преди „ Аржентина 1985 “ от 16:00 с вход свободен ще гледаме копродукция на Белгия, Франция и Холандия „ Близо “ на Лукас Донт.

Филмът е с Наградата LUXна публиката и до 12 юни 2023 година можете да дадете своята оценка на https://rating.luxaward.eu/bg/.

С гласуването си може да спечелите една от общо 130 награди, включващи 100 торбички с рекламни материали, 20 кино плаката и 10 предложения за наличие на церемонията по връчване на Наградата LUX на публиката, която ще се организира в Страсбург на 14 юни 2023 година

Цялата стратегия на фестивала можете да видите във, както и на
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР