В последните три дни министърът за Европредседателството е жертва на

...
В последните три дни министърът за Европредседателството е жертва на
Коментари Харесай

Лиляна Павлова пак стана жертва на фалшиви новини

В последните три дни министърът за Европредседателството е жертва на изфабрикувани по неин адрес поредност от подправени вести с цитати, които не е изричала и от събития и места, на които не е участвала, декларират от ведомството.

От няколко дни в интернет пространството се разпространявал безусловно фиктивен материал, който приписва на Павлова изявлението:

"Работят в чужбина, тъй като са алчни, заплатите в България не са неприятни! ".

В известието се показва, че изявленията се тиражират от група уеб сайтове с неразбираема благосъстоятелност, без никаква фактология и конкретика.
Всички изяви и изявления на министъра са обществени, в оптималната степен обявени и отразявани посредством прессъобщения, посредством уеб страниците на министерството, на председателството и в обществените мрежи, акцентират от министерството.

"Никога не съм и не бих направила такова омерзително изявление, още по-малко по адрес на мои сънародници. Знам, че житейският избор на всеки един от българите да изоставен страната в името на по-доброто бъдеще на децата им е сложен и е заслужен за почитание, историята на всеки един от тези българи е низ от премеждия и сложни решения ", декларира самата Павлова, представена от пресцентъра.

"Убедена съм, че всеки един от тях заслужава положително възнаграждение, сигурност и почитание, където и да се намира по света, по тази причина и ежедневните ми старания са ориентирани към това да подобрим изискванията на живот, труд и възнаграждение в нашата страна, да премахнем двойните стандарти, да създадем мир и успокоение в нашите граници, да имаме правата и самочувствието на европейци на всички места по света, отбелязва Павлова. Искам българите да остават в родината си, а тези на открито - да се завръщат вкъщи. Искам несъмнено бъдеще за децата ни ", добавя тя.

Министърът разяснява още, че, за жалост, някои употребяват свободата в интернет като оръжие за неистини и операции, безконтролно и злонамерено. За благополучие обаче, свободата в интернет ни дава и опция да се защитим, да отхвърляме да сме жертви и да разобличаваме лъжите, показва Павлова.

"Давам си сметка, че на читателите от време на време е мъчно да разграничат истината от добре манипулираното подстрекателство, отбелязва тя и цитира данни, съгласно които 80% от хората са загрижени, че не могат да разграничават подправените от правилните вести . И това е болест, за която Европа и светът се пробват да намерят лек, до тогава, единствено в случай че спрем да им имаме вяра и да ги разпространяваме, единствено в случай че се научим да ги разпознаваме, може да се борим с тях ", акцентира Лиляна Павлова.

Тя не за първи път става жертва на подправени вести. През януари Павлова се закани със съд поради неистина за тоалет на ”Армани” на откриването на Председателството. Преди това пък беше атакувана с космическите” цени на чантите й.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР