В последните си дни на управление Николай Денков и министрите

...
В последните си дни на управление Николай Денков и министрите
Коментари Харесай

ПП се отделят от ДБ, след като МС в оставка им гласува отделна партийна централа

В последните си дни на ръководство Николай Денков и министрите му в оставка взеха решение да гласоподават партийна централа за „ Продължаваме промяната “.

Проектът на решение е импортиран като 9-та точка и гласи: Проект на решение за предоставяне на единодушие за основаване на безплатно право на прилагане върху парцели – частна държавна благосъстоятелност, за административните потребности на централното управление на политическа партия „ Продължаваме промяната “.

Проектът на предложение е импортиран от районния министър Андрей Цоков.

В Изборния кодекс не е записано категорично по какъв начин се действа по отношение на партия, която е в коалиция и не се е явила независимо на последните избори. 

Чл. 31. (1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 2019 година, в действие от 30.07.2019 г.) Държавата и общините дават безплатно на политическите партии, които имат парламентарна група или задоволителен брой народни представители да образуват такава, пространства за реализиране на тяхната активност.

(2) (Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 2019 година, в действие от 30.07.2019 г.) Помещения по алинея 1 могат да се дават и на партии, които на последните избори за народни представители са получили не по-малко от едно на 100 от действителните гласове в страната и отвън страната, като се изключи гласовете по член 279, алинея 1, т. 6 от Изборния кодекс.

Съгласно тези разпореждания не е категорично конкретизирано дали Политическа партия дава отговор на условията, тъй като не са спечелили 1% независимо, а обединението им има централа - на Кърниградска, дружно с Демократична България.  Самата коалиция Демократична България, която е формирана от „ Да, България “ и ДСБ също разделят една централа.

напомня, че Политическа партия употребиха за своя централа постройката на ул. Чаталджа. Преди няколко месеца стана ясно, че Асен Василев и Даниел Лорер са я продали, което провокира скандал, който бе наименуван „ Чаталджагейт “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР