В последните си дни като министър на труда и социалната

...
В последните си дни като министър на труда и социалната
Коментари Харесай

Шалапатова: Надявам се, че в МТСП ще продължи деинституционализацията на домовете за възрастни хора

В последните си дни като министър на труда и обществената политика няма по какъв начин да не върша равносметка на свършеното, а и непрекъснатите медийни участия постановат това.

Това написа на персоналната си страница във Facebook общественият министър в оставка. Ето какво още показа тя:

" Една от в действителност незабавните промени, които би трябвало да бъдат осъществени, е хуманизирането на грижата за възрастните хора. Това са фотоси от визитата ни в дома за възрастни хора „ Гергана “ във Варна, което направихме на 28 март.

Домът е с ново, амбициозно управление с съвременна визия за грижата за възрастните хора. Община Варна също е с ново управление, което е решено да обнови напълно тази грижа освен с поправки на базите, само че и с образования, нови подходи и методики, и изцяло ново отношение към този тип грижа. 

Виждате положението на дома сега. Контрастът в положението и качеството на услугата на разнообразни места в България е трогателен.

Надявам се, че новият политически кабинет на МТСП ще продължи политиката ни за деинституционализация на тези домове, като аз персонално мощно подкрепям и нуждата от криминализиране на нечовечната грижа към възрастните хора. В момента неприятното отношение към тях, за което България търпи рецензии от Организация на обединените нации от години, не води до никакви последици за причинителите ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР