В последните седмици сте чували нееднократно обвинението на предишната власт,

...
В последните седмици сте чували нееднократно обвинението на предишната власт,
Коментари Харесай

Зли реваншисти искат да разследват хубавото управление

В последните седмици сте чували неведнъж обвиняването на предходната власт, че новата - Народното събрание, комисията за проверка на ръководството на ГЕРБ, служебното държавно управление - се е посветило на " реваншизъм ". Не е напълно несъмнено какво значи това, само че да опитаме. Идеята за неприятния реваншизъм най-общо се пробва да внуши на гласоподавателите, че към властта са се устремили партии, които вместо да ръководят и да " пазят стабилността на страната ", отмъстително нападат предходната власт и вършат всичко допустимо да я ударят, дискредитират, осъдят. Тези хора - това ще бъде и опорката за идващите избори - са в действителност неспособни, недалновидни и водят страната към съсипия. 
Реваншизъм е да вземем за пример дали в ДАНС, Министерство на вътрешните работи и ГДБОП са подслушвали всеобщо политици от опозицията преди изборите. Подслушвали или не, това си е тяхна, милиционерска работа. Вместо да пазят стабилността на страната, новите партии ненужно и реваншистки се занимават с този въпрос. Нищо, че да вземем за пример, както загатна Валери Симеонов, в службите фразата " Да те качат на бобслея " е известен сленг за непозволено записване. Но не задълбавайте в тези въпроси. Възможно е да смятате, че подслушването на политици от службите е извънредно абсурден въпрос, за който в други страни хвърчат оставки и прекалено много наподобява на нещо смесено сред аферата " Уотъргейт " и неизкоренимите практики на Държавна сигурност. Но това не е гражданско умозаключение. Това е озлобен реваншизъм. 
Реваншизъм е също за странната изборна пропускливост на Българската банка за развиване. Какво има да му проверяват на цялото нещо - отпуснати са стотици милиони на няколкото бизнес левиатани в страната, в случай, че банката по предопределение би трябвало да финансира дребния и междинния бизнес. Както беше упоменато - това можеше да са 800 милиона към 800 компании, които да раздвижат замрелия конкурентен принцип. Но съгласете се: това е ужасно доста работа, деликатна преценка, грижа за нежни семена, когато имаш пет огромни дъба и може да налееш всичко на тях, с цел да хвърлят сянка върху останалите. Въобще, повдигате ли въпроса за ББР, вие може да си мислите, че повдигате значим стопански и корупционен въпрос - лъжете се. Не се занимавате с нещо друго с изключение на с скучен, ялов реваншизъм. 
Реваншизъм е самата комисия по проверка на ръководството на ГЕРБ в Народното събрание - комисията по реваншизъм. Не може да вземем за пример разнообразни бизнеси да описват за това по какъв начин други бизнеси се регистрират на властта. И в действителност изобщо не може да сте сигурни какво е бизнес - допустимо е нещата по-скоро да ви наподобяват на разбъркване на общ капитал, който натрупа облага от коефициента държавна защита към едни, държавен рекет към други и избран % отчисления, който се дава, с цел да те има в целата скица. Ако сходни мисли ви идват мислено вие сте излишно умислени. Изгонете тези мисли - те са реваншистки. 
И както сподели Лъчезар Иванов - внимавайте с нервите, че водят към заболявания. Каза го като доктор.
И като Мозък. 
 
Автор: Райко Байчев 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР