В последните пет години износът на български велосипеди, мотопеди с

...
В последните пет години износът на български велосипеди, мотопеди с
Коментари Харесай

България бележи бум в износа на велосипеди, гъстомери и аеромери

В последните пет години износът на български колела, мотопеди с спомагателен мотор, електрически колела, както и на измервателни уреди като гъстомери и аеромери бележи същински взрив. Така страната ни става шестият максимален експортьор на електрочески колела в Европа и поради трансформацията на транспортните привички поради ковид капацитетът в тази ниша е голя.

Това сочи проучване на Института за пазарна стопанска система, по поръчка на Министерството на стопанската система и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия за идентифициране на евентуални пазари за експортен напредък на българските дребни и междинни предприятия. То бе показано в петък от икономиста Лъчезар Богданов.

Най-голям експорт страната ни осъществя в Германия, Румъния, Италия, Франция, Гърция и Полша, като най-бърз растеж в износа в интервала 2014-2019 година бележат велосипедите и мотопедите с спомагателен мотор. В тази група износът за 2019 година възлиза на 196 млн. $, а растежът за петгодишния интервал е 12 232%.

Групата на велосипедите е следвана от тази на гъстомери, аеромери и други сходни плуващи принадлежности, където е регистрирано завишение в износа от 1398% сред 2014 и 2019 година

Според разбора България и други страни от района на Централна и Източна Европа бързо заемат пазарен дял в доставките на някои електрически уреди и съставни елементи, в това число батерии, печатни платки, ел. нагреватели, където главните играчи са от Китай и други страни от Азия. Страната ни също по този начин се специализира в доставките на медицински и измервателни и измервателни принадлежности, като заема исторически съществени позиции в развити индустриални страни като Швейцария, Съединени американски щати и Япония, сочи още анализът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР