В последните няколко години Витоша е получавала 30 000 лева

...
В последните няколко години Витоша е получавала 30 000 лева
Коментари Харесай

Всички защитени зони не са обявени 7 години след крайния срок |

В последните няколко години Витоша е получавала 30 000 лв. за поддръжка. Това е даже доста, в Беласица са получавали по 5000 лв.. В горите държавното финансиране е спаднало с 30%.

Това съобщи заместник-министърът на околната среда и водите Тома Белев по Нова тв. По думите му контролът в Министерство на околната среда и водите куца.

" Съотношението сред прелиминарен, настоящ и следващ надзор е доста неравномерно от години. Предварителният заема към 80%, настоящият към 19, а последващият едвам едно на 100. Имаме и изключително огромно текучество на личен състав в министерството - 15-18%. Огромно количество щатни бройки са незаети ", разкри той. 

Не прилагаме добре директивата за хабитатите, не сме оповестили всички предпазени зони 7 години след крайния период. Редица заповеди са с некачествени цели и режими. До март би трябвало да спасим проблема, с цел да няма дело в Европейски Съюз, изясни Белев.

Според него 30% е минимумът в Европейски Съюз за предпазени територии.

По тематиката за лифтовете на Витоша, той счита, че може да се подменят. " Единственият, който може да задължи това да се случи, е Тя е подхванала стъпки на Княжевския въжен превоз. Започната е процедура и за замяна на лифтовете на ски-влек " Заека ", сподели още зам.-министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР