В последните няколко дни се наблюдава обръщане на тренда и

...
В последните няколко дни се наблюдава обръщане на тренда и
Коментари Харесай

Кунчев: От август очакваме значителен ръст на новозаразените с COVID-19

В последните няколко дни се следи превръщане на тренда и леко повишение на новите случаи на COVID-19 и по този начин ще е до края на юли, само че от август ще забележим ускорението, на което сме очевидци и в този момент в някои страни от Европа. Това разгласи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.



Той подсети, че сега заболеваемостта в обособените европейски страни се движи в извънредно съществени граници. Във Англия да вземем за пример заболеваемостта е 108 пъти по-висока от тази и у нас и по тази причина сме лимитирали влизането от тази страна, посочи Кунчев.

„ На база на граничния надзор съумяваме да забавим оптимално проникването на Индийския вид. У нас той е публикуван под 30%, във Франция е 68%, в Германия – 74%, в Съединени американски щати „ Делта “ – над 90% “, акцентира основният държавен здравен контрольор.

Според него и у нас, както е в други европейски страни, имунизацията на медиците и обществените служащи в домове за възрастни хора би трябвало да стане наложително.

В България сега малко над 16% е изцяло ваксинираното население и това ни оставя в дъното на класацията в Европа по равнище на имунизация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР