В последните няколко часа цената на Биткойн падна под нивото

...
В последните няколко часа цената на Биткойн падна под нивото
Коментари Харесай

Биткойн спадна под $29,000: Пазарът се подготвя за по-нататъшна корекция

В последните няколко часа цената на Биткойн падна под равнището от $29,000, което се случва за първи път от 10 дни. Към момента на писане на публикацията BTC се търгува на цена от $28,933 след спад от 3,7% през последните 24 часа.

Според материал на CNBC от сряда, в който се цитира Джоел Крюгер, пазарен пълководец във форекс и крипто платформата Lmax Group, последната ликвидация на криптовалутата е по този начин нужната промяна след тазгодишното рали, а вложителите печелят, защото на международните пазари се появява наклонност към понижаване на риска.

Идва ли пазарната промяна?

Сигналите за световна инфлация провокират настроението на пазара да се насочи в посока към понижаване на риска. В сряда Англия регистрира 10.1% годишно нарастване на показателя на потребителските цени за март, което надвиши прогнозите за 9.8% растеж.

В четвъртък Lmax Group написа в Twitter, че крипто пазарът във връзка с паричните политики.

Освен това показанията на Гари Генслер (ръководител на SEC) пред Конгреса във вторник бяха различен отрицателен фактор, защото той съобщи, че огромна част от бизнес модела на крипто промишленост е построен към неспазването на регулациите за скъпите бумаги.

В скорошно изявление пазарният специалист, прочут като изрази своята угриженост по отношение на неотдавнашните изказвания на Федералния запас.


 


Той предвижда, че ще настъпи внезапен спад на фондовия пазар, което ще се отрази на крипто пазара.

Майк Новограц, основен изпълнителен шеф на Galaxy Digital, неотдавна акцентира , че желае Биткойн да пораства устойчиво и стабилно, а не да претърпява неочакван скок, който може да бъде гибелен за промишлеността.

Ликвидации на крипто пазара

През последните 24 часа крипто пазарът претърпя ликвидации на обща стойност $300.10 милиона. Тази ликвидация засегна търговците, които бяха заели дълги позиции на пазара.

По-голямата част от ликвидациите се реализираха на ByBit, Binance и OKX, които дружно съставляваха над 80% от общия размер. По-голямата част (89%) от тези ликвидации включваха дълги позиции.

Общо 88,379 търговци бяха наранени, като най-значителната разпродажба беше LTC-USDT, дълга позиция, на стойност $3.92 милиона на Binance.

През последните 24 часа общата пазарна капитализация на криптовалутите е намаляла с 4.02% до $1.22 трилион. Общият размер на търговията през последното денонощие се е нараснал с 33.08% до $62.36 милиарда.

Цената на Етериум също се намали, губейки позиции на ценова поддръжка от $2,000 и все още на писане на публикацията алткойнът се търгува на цена от $1,954.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР