В последните месеци заради каране в аварийната лента станаха няколко

...
В последните месеци заради каране в аварийната лента станаха няколко
Коментари Харесай

Глоба от 1000 лв. и три месеца без книжка за каране в аварийната лента

В последните месеци поради каране в спешната лента станаха няколко тежки произшествия

© Мария Съботинова Още по тематиката
ТОЛ-кова доста очакване

Поръчката за създаване на тол-система най-сетне стигна до стадия " отваряне на предложения ", само че дългото очакване докара до представянето на екстравагантна концепция: страната да построи системата
17 авг 2017
Проверката на пасажерите в колите ги третира като извършители

По остарял тоталитарен инстикт нашата страната трансферира казуса от болната на хубавичко глава
18 юли 2017
Превозвачите ще апелират заповедта, която ще лимитира придвижването им

Тя вкарва часове без тежкотоварни камиони по автомагистралите
4 юли 2017 Глоба от 1000 лв. и лишаване за три месеца на книжката ще е глобата за шофиране в спешната лента на автомагистрала, одобриха през днешния ден депутатите. Те гласоподаваха на второ четене 73-ата корекция в Закона за придвижване по пътищата.
Новият текст беше препоръчан от Българска социалистическа партия и признат с съвсем цялостно единогласие - 133 гласа " за " и един " срещу ". Глобата ще стартира да се постанова, откакто поправката бъде оповестена в Държавен вестник.
Така за провинението ще се дължи същата санкция като неотдавна въведената за каране против придвижването на автомагистрала. В настоящия закон няма категорично посочена глоба за шофиране в спешната лента, като се употребява текстът за погрешно придвижване по пътното платно и санкцията е 20 лв., или до 100 лв., в случай че е основана заплаха от злополука.
При приемането на текста в транспортната комисия от " Нова телевизия " оповестиха, че за половин година за каране в спешната лента са глобени 142 водачи. В последните месеци поради каране в спешната лента станаха няколко тежки произшествия.
На 16 юли автомобил се удари в кола за спешна помощ, спряла да вземе потърпевши от случай на автомагистрала " Тракия ". Няколко месеца по-рано кола опустоши двама служащи от поддържащата " Хемус " компания и единият почина на място. В началото на месеца закупи известност видеоклип, който демонстрира по какъв начин кола за спешна помощ, возеща тежко болно дете, не може да мине по задръстената автомагистрала " Тракия ".

КАРЕ
И рейсовете с преимуществото на трамваи
Нов миг в закона е и вменяването на водачите на задължението да вършат път на всички транспортни средства на градския превоз, които се движат по трамвайните релси, а освен на трамваите. Водачите на рейсове и тролеи пък няма да бъдат глобени за шофиране по линиите.
Потенциални проблеми основава различен нов текст, съгласно който лидер ще бъде глобени даже единствено в случай че в кръвта му бъдат открити следи от опиати. Досега се глобяваха единствено водачите, каращи под въздействие на наркотични субстанции.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР